Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

16 Nisan 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

KOSGEB'den "KOBİ GEL" Desteği

KOSGEB'den

KOSGEB Karaman Müdürü Mevlüt TAVŞAN  Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN'ı, Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek KOSGEB’in yeni proje teklif çağrısına çıkılan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı bilgilerini anlattı.

KOBİGEL-KOBİ” Destek Programının başvurularının 24 Nisan’da başladığını, KOBİ-GEL destek programıyla toplamda KOBİ’lere 700 milyon liralık destek verileceğini söyledi. Proje Teklif Çağrısı, başvuru şartları, uygulama kılavuzu ve diğer hususlar http://www.kosgeb.gov.tr/ adresinde yer alan kurumsal internet sayfasında yayınlandığını aktardı. Proje Teklif Çağrısına imalat sanayinin; 

•0 28 NACE Kodlu: Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, 

•1 22 NACE Kodlu: Kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı,

•2 10 NACE Kodlu: Gıda ürünlerinin imalatı,

•3 27 NACE Kodlu: Elektrikli teçhizat imalatı,

•4 31 NACE Kodlu: Mobilya imalatı, 

Ayrıca Yüksek ve orta-yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren ve 62 NACE Kodlu Yazılım sektöründeki KOBİ tanımına uyan bütün firmalar olarak Çağrı şartlarını sağlayan işletmelerin başvuruda bulunabileceğini belirten TAVŞAN, “KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak” dedi. KOBİ’lerimiz KOBİ-GEL programına 24 Nisan ile 22 Haziran 2018 arasında e-devlet üzerinden proje hazırlayarak başvuru yapabilecekler. Ülke genelini kapsayan “İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi” başlığında projenin içeriğine göre 300.000 TL geri ödemesiz ve 700.000 TL geri ödemeli toplamda 1.000.000TL %60 oranında destek sağlanacağını aktardı.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısının 2. Tanıtım toplantısının Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde 24.05.2018 tarihinde saat14:00 yapılacağını bildirdi ve imalatçı tüm üyeleri toplantıya davet etti .  

KOSGEB Destekleri ve Eğitimleri aracısız ve ücretsiz olarak verilmekte olduğu, Cep veya çağrı numaralarından aranarak KOBİ’lere destek bilgisi aktarılmamakta, ücretli bilgi yada doküman satılmamakta, KOBİ’lerimiz bu konuda bilinçli ve uyanık olmalı, bilgi almak için KOSGEB web sayfasını, ilgili müdürlük numaralarını veya KOSGEB Çağrı Merkezini arayarak bilgi almaları gerektiğini aktardı.

KTSO Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN KOSGEB Müdürü Mevlüt TAVŞAN'ın ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık