Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

18 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

5 dakika yağan dolu, elma ve ekili alanlara büyük zarar verdi

5 dakika yağan dolu, elma ve ekili alanlara büyük zarar verdi

Öğleden sonra başlayan sağanak yağış kısa süre sonra yerini doluya yağışına bıraktı. Kılbasan köyü yakınlarında etkili olan ve nohut büyüklüğünde yağan dolu, arazileri kısa sürede beyaza bürüdü. Dolu yağışı nedeniyle başta elma bahçeleri olmak üzere ekili alanlar zarar gördü. Dolu zararının duyulmasının ardından Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, hemen bölgeye giderek hasar gören arazilerde incelemelerde bulundu. 

“Dondan zarar gören elmayı şimdide dolu vurdu”
Elma bahçelerinin içerisine girerek zararı yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, “Bugün Karaman için üzücü bir gün yaşıyoruz. Bizler bölgemizde yağış beklerken elma bahçelerimizi dolu vurdu. Dolu yağışının etkili olduğu Kılbasan köyü çevresinde ağaçlarda hiç meyve kalmadı. Yaptığımız ilk tespitlerde gördük ki çok büyük hasar var. İnşallah bu dolunun devamı gelmez. Şuan yapacağımız birşey yok. Önümüzdeki günlerde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte araziye çıkar hasar tespitini yaparız. Nisan ayı başlarında elmanın bir kısmını don vurmuştu, şimdide geri kalanını dolu vurdu” dedi.

“Dolu elma ağaçlarının üzerindeki filelere de hasar verdi”
Sağanak yağışın kısa süreliğine yerini dolu yağışına bırakması modern elma bahçelerinde hasara neden oldu. Elmanın güneş yanığı ve doludan korunması için elma ağaçlarının üzerine gerdirilen fileler yağan dolunun ağırlığına dayanamayarak yırtılarak koptu. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık