Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Çalışkan’ın Ramazan Ayı Mesajı

Başkan Çalışkan’ın Ramazan Ayı Mesajı

İslam âleminin heyecanla beklediği, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan Ayı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır. Ramazan Ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış, hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır.

Karaman Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda iftar sofralarımız, 56 mahalleyi kapsayacak şekilde 15 farklı bölgeye kurulacak. Binlerce vatandaşımızla birlikte aynı sofrada Ramazan Ayı’nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşayacağız. Yolda kalan hemşehrilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız İmaret Aşevi’nde iftarını, Hayır Çarşısı’nda gıda ve ev ihtiyaçları için alışverişini yapabilecek. Ramazan akşamlarında eski devlet hastanesi bahçesindeki etkinlik alanında, tasavvuf müziğinin sevilen sanatçıları Karaman halkına güzel bir Ramazan Ayı geçirtebilmek için sahne alacak. Ramazan Ayı'nın huzurunu ve manevi hazzını inşallah hep birlikte yaşayacağız. Tüm vatandaşlarımızı düzenlediğimiz iftar sofraları ve etkinliklerimize davet ediyorum.

Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ay da; İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin bütün bir yıla yayılarak devam etmesini, bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün arttığı bir Ramazan yaşanması diliyor, başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık