Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Engelli Dinlenme Evi’nden El Sanatları Sergisi

Engelli Dinlenme Evi’nden El Sanatları Sergisi

Karaman Belediyesi’nin destekleriyle Kent Konseyi’nin düzenlediği, engelli vatandaşlarımızın el emeği göz nuru ürünleri, bugün (15 Mayıs 2018 Salı) düzenlenen açılış programıyla sergilendi. Karaman Belediyesi Emekli ve Engelli Dinlenme Evi’nde kurs gören Engelli kursiyerler tarafından yapılan taş boyama, kabak boyama ve filografi sanatı ürünler sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı. 

Sergiyi gezen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, sergide yer alan eserleri çok beğendiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Karaman’ı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek ve onları hayatın içinde yer almaları için çalışmalar yürütüyoruz. Evinde kapalı kalıp dışarı çıkamayan birçok engelli vatandaşımız var. Amacımız onları dışarı çıkararak toplumun birer ferdi olduğunu göstermek ve sosyal faaliyetlerden yararlanmalarını sağlamak. Emekli ve Engelli Dinlenme Evi, engelli vatandaşlarımızın çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiği bir merkez. Burada engelli kardeşlerimiz, Halk Eğitim Merkezi ve Kent Konseyinden gelen hocalar eşliğinde, farklı sanatlarda ele emeği göz nuru eserler üretiyor. Şu anda 50 kardeşimiz bu kurslardan faydalanıyor. Engelli kardeşlerimiz yaptıkları ürünleri satarak hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar. Bugün de bu kardeşlerimiz boyama ve filografi sanatı üzerine yaptıkları ürünleri düzenledikleri sergiyle görücüye çıkardılar. Özel insanların bu özel sergilerini gezmekten kıvanç duyuyor, sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Karaman Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız.”

5 (beş) gün boyunca açık kalacak olan sergide yer alan ürünler, Karaman Belediyesi Emekli ve Engelli Dinlenme Evi’nde ve belediyeye ait Taş Bina’daki satış ofisinde satışa sunulacak. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık