Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Belediyesi Ramazan'a Hazır

Karaman Belediyesi Ramazan'a Hazır

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her mahalleyi kapsayacak şekilde 15 farklı noktaya kurularak yaklaşık 75 bin vatandaşımızı aynı sofrada buluşturacak olan iftar sofraları ve eski Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenecek etkinlikler ile vatandaşlarımız huzur dolu bir Ramazan ayı geçirecek.

"Rahmet ve bereket dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan ayını, tüm vatandaşlarımızın huzur ve mutlulukla geçirmesini temenni ediyorum" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda iftar sofralarımız mahallelerimize konuk olacak. Karaman’daki 56 mahalleyi kapsayacak şekilde 15 farklı bölgeye kurulacak olan iftar sofralarımız, tüm vatandaşlarımızı bir sofrada buluşturacak. Bizler de düzenlediğimiz bu iftar sofralarında vatandaşlarımızla birlikte olacağız. İftar sofralarımızdaki amacımız vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada buluşmak ve hep birlikte huzurlu bir şekilde iftar yapmaktır. Bununla birlikte yolda kalan hemşehrilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı düşünerek İmaret Aşevi’nde iftar yemeğimiz olacak. Hayır Çarşısında yine ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek. Ramazan Ayı'nın huzurunu ve manevi hazzını inşallah hep birlikte yaşayacağız. Tüm vatandaşlarımızı Ramazan Ayı boyunca düzenlediğimiz iftar sofraları ve etkinliklerimize davet ediyorum" dedi.

İftar Sofrası 15 Farklı Noktaya Kurulacak

Karaman Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği İftar Sofraları, bu yıl tüm mahalleleri kapsayacak şekilde 15 farklı bölgede planlandı. Ramazan Ay’ı boyunca binlerce vatandaşımızın bir araya geldiği iftar sofralarının ilki, 18 Mayıs 2018 Cuma günü Topucak Mahallesi Topucak Meydanı’na kurulacak.

İftar Sofrası Programları Şöyle:

18 Mayıs 2018 Cuma: Topucak Mahallesi / Topucak Meydanı (Topucak Mahallesi, Koçakdede Mahallesi, Sekiçeşme Mahallesi, Abbas Mahallesi)

21 Mayıs 2018 Pazartesi: Atatürk Mahallesi / Dr. Faruk Sukan İlköğretim Okulu (Atatürk Mahallesi

22 Mayıs 2018 Salı: Yunuskent Mahallesi / Piri Reis Kültür Merkezi Önü (Yunuskent Mahallesi, Ahmet Yesevi Mahallesi, Ziya Gökalp Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi)

23 Mayıs 2018 Çarşamba: Fatih Mahallesi / Fatih Eğitim Çalışanları İlköğretim Okulu (Fatih Mahallesi)

25 Mayıs 2018 Cuma: Bahçelievler Mahallesi / Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu (Bahçelievler Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi)

28 Mayıs 2018 Pazartesi: Alacasuluk Mahallesi / Atatürk İlköğretim Okulu (Alacasuluk Mahallesi, Şeyhşamil Mahallesi, Hacıcelal Mahallesi, Hisar Mahallesi)

29 Mayıs 2018 Salı: Larende Mahallesi / Larende Kapalı Pazar Alanı (Larende Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Sümer Mahallesi)

30 Mayıs 2018 Çarşamba: Hürriyet Mahallesi / Makbule Orman İlkokulu (Hürriyet Mahallesi, Şeyh Edebali Mahallesi, Tapduk Emre Mahallesi, Mümine Hatun, Mahallesi, İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesi)

1 Haziran 2018 Cuma: Gevher Hatun Mahallesi / Vali Ali Akan İlkokulu (Gevher Hatun Mahallesi)

4 Haziran 2018 Pazartesi: Başakşehir Mahallesi / Yavuz Sultan Selim İlkokulu (2. TOKİ, 3. TOKİ, Sarıkeçililer, Üniversite Mahallesi)

5 Haziran 2018 Salı: Hamidiye Mahallesi / Erkek İmam Hatip Lisesi (Hamidiye Mahallesi, Mahmudiye Mahallesi, Cedit Mahallesi, Piri Reis Mahallesi)

6 Haziran 2018 Çarşamba: Çeltek Mahallesi / Kemal Reis İlkokulu (Çeltek Mahallesi, İmaret Mahallesi, Hisar Mahallesi)

8 Haziran 2018 Cuma: Beyazkent Mahallesi / Abdullah Tayyar Lisesi (Beyazkent Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Mümine Hatun Mahallesi)

11 Haziran 2018 Pazartesi: Mehmetbey Mahallesi / Fatih Lisesi (Mehmetbey Mahallesi, Siyahser Mahallesi, Sakabaşı Mahallesi, Gazidükkan Mahallesi)

13 Haziran 2018 Çarşamba: Genel / Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı

Karaman Belediyesi Ramazan Etkinlikleri 

Karaman Belediyesi, bu yılki Ramazan etkinlikleri ile yine Karamanlılara unutulmaz bir Ramazan Ayı yaşatacak. 

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Eski devlet hastanesi bahçesinde yapılacak olan ilahi ve tasavvuf müziği programlarıyla halkımızın Ramazan Ay’ının ruhuna uygun bir ay geçirmeleri sağlanacak.

25 Mayıs 2018 Cuma günü; Fırat Türkmen, 28 Mayıs 2018 Pazartesi günü; Abdurrahman Önül, 2 Haziran 2018 Cumartesi günü; Ahmet Kemal Bacak, 4 Haziran 2018 Pazartesi günü; Sedat Uçan, 8 Haziran 2018 Cuma günü de; Hasan Dursun sahne alacak.

İmaret Aşevi ve Hayır Çarşısı İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Karaman Belediyesi’nin merkez polis karakolu karşısında kurduğu İmaret Aşevi ve Hayır çarşısı, Ramazan Ayı boyunca hizmet vermeye devam edecek. Yolda kalanlar ve ihtiyaç sahipleri İmaret Aşevi’nde iftar yapabilecek ve Hayır Çarşısı da her zaman olduğu gibi Ramazan’da da gıda yardımı yapacak. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile hizmetini sürdüren Hayır Çarşısı, yardıma muhtaç ailelerin gıdadan temizlik malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Vatandaşlar Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce verilen alışveriş kartlarıyla, hayır çarşısında ihtiyaç duydukları ürünleri alabilecek. 

Zabıta Denetimlerini Artırdı

Belediye Zabıta ekipleri Ramazan ayında vatandaşın huzur içinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle tatlı, şekerleme imalathaneleri, ekmek fırınları, pazarlar ve marketler denetimden geçiyor.

Belediye Otobüsü Seferlerinde Ramazan Değişikliği

Karaman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 33 adet otobüs ve 10 farklı hat üzerinden hizmet veren belediye otobüsleri, Ramazan Ayı nedeniyle sefer saatlerinde değişikliğe gidildi.

Tüm hatlar da 19.30 – 19.45 – 20.00 – 20.15 ve 20.30 seferleri iftar saati nedeniyle Ramazan ayı boyunca çalışmayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık