Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Miraç Kandili Kutlama Mesajları

Miraç Kandili Kutlama Mesajları

İL MÜFTÜMÜZ MUHAMMET LUTFİ KETENCİ’NİN MİRAC KANDİLİ MESAJI
Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla.
“Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulu Muhammed’i bir geceMescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın
şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” (İsra Suresi 1. Ayet)Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda
O’na yaklaşan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Selleminihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği.Miraç gecesini İnşaallah; 13 Nisan 2018 Cumayı Cumartesiye bağlayan gece idrak edeceğiz.
Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Haram’dan, Mescidi Aksa’ya yolculuk yaptığı ve Recepayının 27. Gecesine rastgelen bu mübarek gecede, Efendimiz (sas); bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “Müminin Miracı”namazdır. İkincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yükseksorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise; tevhid inancınasahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.Yüce Allah’ın (Celle Celalühü) razı olacağı bir hayat yaşamayı uman mü’min kişiye düşenmiracı sadece bir tarihi vakıa olarak anlamak olmamalıdır. Mü’minin yüceler yücesi Allah’ınrazı olacağı bir yaşam ve Sevgili Peygamberimiz’in göstermiş ve öğretmiş olduğu hayatı düsturedinmektir.Unutmayalım ki bugün hem ülke olarak hem İslâm âlemi hem de insanlık olarak insanı
yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe,dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda; dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçmektedir. Bu vesileyle Miraç Kandilinizi tebrik ediyorum. Miraçla bütünleşen değerlerin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını temenni ediyorum. 

..............................

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin GÜNGÖRER Miraç Kandili  ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında:
“Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da zaman ve mekanı aşarak Allah'ın izniyle semaya yaptığı hikmet dolu manevi bir yolculuğu ve insanın manevi yücelişini sembolize eden mucizevi bir olay olan Miraç Kandilini ve akabinde Alemlere rahmet olarak gönderilen, Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in kendisi aracılığıyla insanlara tebliğ edildiği; sevgi, hoşgörü, güzel ahlak ve adaleti ile tüm insanlığa örnek olan Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in kutlu doğumunun 1447’nci sene-i devriyesini idrak etmekteyiz.
Bizi birbirimize düşürmek, dayanışmamızı zayıflatmak, yuvalarımıza ateş düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen mihrakın oyunlarına gelmeden, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu gece ellerimizi açıp gönüllerimizi Allah'a yöneltip, dualarımızda O'ndan her türlü fitne ve fesattan bizi muhafaza etmesini isteyelim. Millet olarak bizim kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz Allah'ın izniyle hiçbir gücün bozamayacağı kadar güçlüdür. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve inancımızdan aldığımız kardeşliğimizdir.
Bu mübarek günlerde aramızdaki kin ve kırgınlıkları ortadan kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’nin ve Efendimiz (S.A.V)’in Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam Alemi’ne barış, huzur, mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyor;  ebedi yurdumuzda O’nun şefaatine nail olan kullarından olabilmemizi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

....................................

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY Miraç Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda; 

“Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. 

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili’mizin, sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor, tüm  İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız” dediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık