Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

PISA 2018 Karaman’da Başarıyla Uygulandı

PISA 2018 Karaman’da Başarıyla Uygulandı

Uluslararası Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından ülkelerin eğitim sistemlerinin durumunu ortaya koyan, üç yılda bir uygulanan ve bu yıl yedincisi düzenlenen PISA 2018, 81 ülke ile birlikte Türkiye’de yapılıyor. Türkiye’de 189 ortaöğretim kurumunda öğrenim gören 15 yaşındaki yaklaşık 7 bin 200 öğrencinin katılımı ile 16 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak araştırma, Karaman’da 18-19 Nisan tarihlerinde Karaman Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
Karaman Anadolu Lisesinden 42, Karaman Lisesinden de tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen 39 öğrencinin katıldığı araştırma, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yapıldı. Öğrencilere 60 dakikalık iki ayrı oturumda okuma becerileri, matematik okuryazarlığı ve fen okuryazarlığı konularından oluşan çeşitli türdeki sorular çevrim içi ortamda yöneltildi. Uygulanan testlerle öğrencilerin okulda edindikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanabilme yetenekleri ölçüldü. Testlerden sonra uygulanan anket ile öğrenciler kendileri, aileleri, okulları, okul dersleri, bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili soruları cevapladılar.
"Bu araştırmadan elde edilecek sonuçlar ülkemizin eğitim politikalarının belirlenmesine etki edecek."
İlimizde uygulaması yapılan PISA 2018 ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Tüm ülke genelinde uygulanan bu araştırmadan elde edilecek sonuçlar ülkemizin eğitim politikalarının belirlenmesine etki edecektir. Karaman Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen uygulamaya daha önceden belirlenen 81 öğrenci katılarak araştırma sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Çalışmanın iyi bir şekilde uygulanmasında emeği geçen koordinatör, yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederim” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık