Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Tarım Arazilerini Koruma Proğramı Devam Ediyor

Tarım Arazilerini   Koruma Proğramı   Devam Ediyor

Toprak ve Su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Bakanlığımızca uygulamaya konan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi hakkında üreticilerimizin bilgilendirilmesi için İl Müdürlüğümüzce düzenlenen eğitim toplantıları devam etmektedir.
Bu bağlamda ÇATAK Programı Karaman ilimiz Merkez ilçe Akçaşehir Kasabası ile Çoglu, Burunoba, Osmaniye, Dinek, Beydilli, Salur, Ortaoba, Davgandos (Çiğdemli), Mercik (Yuvatepe), Boyalı, Çavuşpınar, Aşıran(Ekinözü), Erenkavak, Kılbasan, Kisecik, Seyithasan ve Tarlaören köylerimizin ÇATAK Programına alınarak hassas alan ilan edilmiştir.
İlimiz Ayrancı ilçesinde ise; Akpınar, Berendi, Buğdaylı, Büyükkkoraş, Çat, Kavaközü, Kayaönü, Kıraman, Küçükkoraş, Melikli, Prnarkaya, Üçharman ve Yarıkkuyu köylerimiz ÇATAK Programına alınarak hassas alan ilan edilmiştir. ÇATAK Programı ile ilgili eğitim çalışmalarımız devam etmektedir.
2018 yılı için ÇATAK Programı desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin başvurularını 07 Mayıs - 31 Temmuz tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir. Üreticilerimiz Program hakkında ayrıntılı bilgiyi İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden, Ayrancı İlçe Müdürlüğümüzden ve http://karaman.tarim.gov.tr internet sitemizden öğrenebilirler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık