Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Şampiyonluk hesapları yapılmaya başlandı

Şampiyonluk hesapları yapılmaya başlandı

[14:47, 15.5.2018] Haber: Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe aynı puanda olurlarsa kim şampiyon olacak? Peki Galatasaray ve Fenerbahçe zirvede aynı puanda olurlarsa, hangisi ipi göğüsleyecek?

Fatih Terim'in ekibi, sezonun büyük bölümünde önde götürdüğü yarışta Göztepe deplasmanından en az 1 puanla dönmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Fakat ortaya sürpriz bir sonuç çıkar ve Göztepe, Galatasaray'ı mağlup ederse iş tamamen averaj hesabına kalabilir.

Senaryo 1: Galatasaray yenilir, Başakşehir ve Fenerbahçe kazanırsa

Bu durumda sezon sonunda üç takım da 72 puana sahip olacaklar ve şampiyonu üçlü averaj belirleyecek. 

Bu sezon iki takıma karşı oynadığı maçlardan 6 puan çıkaran Başakşehir, bu maçlardan 5'er puan çıkaran Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde yer alıyor ve böylelikle Süper Lig şampiyonluğuna uzanıyor.

Bu senaryoda ikinci sırayı Fenerbahçe alıyor. Fener ile Galatasaray arasındaki ikili averajda puan ve gol averajı eşit. İki maç da 0-0 bitti. Dolayısıyla genel averaja bakılacak. Karabükspor deplasmanında aldığı farklı galibiyetle genel averaj farkını kapatan sarı lacivertli ekip, böylece Galatasaray'ın önünde yer alacak.

Galatasaray, Göztepe'ye kaybeder, Başakşehir ve Fenerbahçe de son maçlarını kazanırsa, Fatih Terim'in ekibi Süper Lig'i üçüncü sırada tamamlayacak.
[14:48, 15.5.2018] Haber: Fenerbahçe kazanırsa

Galatasaray'ın Göztepe'ye kaybettiği, Başakşehir'in Kasımpaşa karşısında puan kaybı yaşadığı ve Fenerbahçe'nin Konyaspor'u devirdiği senaryoda, Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe oluyor.

Bu senaryoda Galatasaray ve Fenerbahçe 72 puanda buluşuyorlar ve sarı lacivertli ekip, Karabük deplasmanında aldığı farklı galibiyetin meyvesini Cimbom'u geçip şampiyon olarak topluyor.

Senaryo 3: Galatasaray yenilir, Başakşehir kazanır, Fenerbahçe puan kaybederse

Bu durumda Galatasaray ve Başakşehir 72 puanda buluşuyorlar.

Sezonun ilk yarısında rakibini 5-1 yenen, TT Stadyumu'nda ise 2-0 kaybeden Başakşehir, ikili averajda önde olduğu için olası bir puan eşitliğinde ligi Galatasaray'ın önünde tamamlıyor ve şampiyon oluyor.

Senaryo 4: Galatasaray puan/puanlar alır, Başakşehir ve Fenerbahçe kazanırsa

Galatasaray'ın şampiyon olduğu bu senaryoda artık hesaplar ikinciliğe çevriliyor.

Sezonun ilk maçında Başakşehir'e 3-2 kaybeden fakat rövanşı 2-0 alan Fenerbahçe, ikili averajda rakibinden önde olduğu için, bu senaryoda ligi ikinci tamamlayan taraf olacak.

Galatasaraylıların arzu ettiği tek senaryo: En az 1 puan

Cimbom için tek bir çıkar yolu var ve o yolda, rakiplerin ne yaptığının hiçbir önemi olmuyor.

Galatasaray, tüm bu hesapların içine girmeden mutlu sona ulaşmak istiyorsa Göztepe'den mutlaka puan almak zorunda. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık