Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KONUK 2023 HEDEFİMİZE ULAŞACAK GÜCE, ZEKÂYA VE BİLGİYE SAHİBİZ

KONUK 2023 HEDEFİMİZE ULAŞACAK GÜCE, ZEKÂYA VE BİLGİYE SAHİBİZ

 Konya Şeker bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşmaya, başta Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk olmak üzere Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetimi Kurulu üyeleri, çalışanlar ve yöneticiler katıldı. Torku bayramlıkların ikram edildiği ve oldukça kalabalık bir ortamda gerçekleşen, herkesin birbiriyle bayramlaştığı törende Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk Konya Şeker çalışanlarıyla tek tek bayramlaştı.

Bayramlaşma sonrası Konya Şeker çalışanlarına hitap eden Konuk, bayramların birlik, beraberlik, bütünlük, sevgi, hoşgörü ve dayanışma hasletlerinin en üst düzeyde tezahür ettiği günler olduğunu belirterek, “bizim vazifemiz bu manevi iklimi bayram sonrası da sürdürmektir. Bayramların bereketini ve rahmetini milletimizin sofrasından ve hanesinden eksik etmemektir.

Bizim ve gayemiz ve gayretimiz bizim elimizin erdiği yerlerde ve elimizin ulaştığı hanelerde bayram bereketini 365 güne yaymaktır. İnşallah, hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh ve daha bereketli nice bayramlara, sağlık ve ağız tadıyla erişmeyi Cenab-ı Allah hepimize nasip eder” dedi.

Konya Şeker Ailesinin her bayram biraz daha genişlediğini, biraz daha büyüdüğünü, her bayram, bayram bereketini yaptığı işlerle daha çok üreticiye ulaştırdığını belirten Konuk, “Konya Şeker’in tek hasmı yokluk ve yoksulluktur. Kurumumuz bu ülkenin geleceği için çalışan herkesin rakibi ve hasmı olan fukaralığın sona erdirilmesinde hem çok önemli bir mesuliyet üstlenmiştir hem de yokluğu ve yoksulluğu yok etme konusunda önemli işler başarmıştır. Allah’a şükür bu mesuliyetin gereğini yerine getirmenin verdiği mutlulukla bir bayramı daha gönlümüz rahat bir şekilde idrak ettik. Daha yapacağımız çok iş var. Konya Şeker ailesinin bu ülkeye ve üreticimize vereceği hizmetler bitmedi, bitmeyecek. Sizler yaptığınız işle, Konya şeker yaptığı yatırımlarla bu ülkenin milli gelirden en az pay alan kesiminin bayramları bayram gibi geçirmesine zemin hazırlıyorsunuz. Onların her yeni bayramı biraz daha müreffeh, biraz daha zengin karşılaması için çalışıyorsunuz. İnşallah Rabbim hepimize bu ülkenin daha da kalkınması için daha çok katkı vermeyi nasip eder” diye konuştu.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker ailesinin her bayram biraz daha büyüdüğünü, bundan 10 yıl öncesine göre çalışanların samimi gayretleri ve çabaları sonucu dışarıda ekmeğe ihtiyacı olan yaklaşık 4 bin kişinin daha çalışma arkadaşı olarak aileye katıldığını ve Konya Şeker’in bayramlaşmalarının artık binlerce aile ferdi ile birlikte yapıldığını söyledi. Konuk, dışarıda binlerce insanın iş beklediğini ifade ederek şunları söyledi;

“Dışarıda bekleyenlerin iş bulamaması, işlerinin olmaması en az onlar kadar bizlerin de sıkıntısı, bizlerin de derdidir. Onların bayramları işsiz karşılaması bizim de yüreğimizi burkuyor. Biz onların derdi ile dertlenen, onların tasasıyla tasalanan, onların kaygılarıyla kaygılanan, onların mesuliyetini damarlarımızda hisseden bir aileyiz, bir kurumuz.  Biz yokluğu ve yoksulluğu bu ülkenin evlatlarının kaderi olmaktan çıkarmaya çalışan bir kurumuz. Biz bu ülkenin evlatlarını elimizden geldiğince ve hep bir fazlasını daha diyerek inşallah başkalarına muhtaç etmeyeceğiz. Biz daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok yatırım yapacağız ve olabildiğince fazla insanımızı, elimizin erdiği, gölgemizin yetiştiği yerlerdeki insanımızı ne namerde, ne de merde muhtaç etmeyeceğiz.”

 

2023 HEDEFİMİZE ULAŞACAK GÜCE, ZEKÂYA VE BİLGİYE SAHİBİZ -

 

Bayram öncesi gerçekleştirilen Konya Şeker’in 60.Olağan Genel Kurulu’nda dile getirdiği bir sözü bayramlaşmada tekrar hatırlatan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk sözlerini şöyle sürdürdü;

“Genel Kurulda söylediğim gibi inandık ve imar ettik. Dedik ki, dünyanın her yerinde adı geçen, saygınlığı ve gücü olan firmalar varsa, bizim de olmalıdır. İnşallah, Allah nasip ederse Cumhuriyetimizin 100. şeref yılı olan 2023 yılında Konya Şeker dünyanın ilk 5 gıda firması arasındaki yerini alacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın, Anadolu’nun imkânları, Anadolu insanının zekâsı ve milletimizin bunu yapacak gücü ve bilgisi vardır. Bizim ülkemizin çocuklarının önündeki imkânları ancak daha çok üretir, ürettiğimizi daha kıymetli hale getirebilirsek genişleyebiliriz. Konya Şeker’in tüm gayreti bunun içindir. Bu ülkenin çocuklarının gelişmiş ülkelerin çocukları gibi müreffeh, zengin, imkânları geniş bir ülkede yaşaması içindir. Onların mahrumiyet ve yokluk ortamına değil imkânların bol olduğu bir ortamda hayata adım atmalarını sağlamaktır.

Kararlılık ve inancımızı asla kaybetmeden, önümüze çıkabilecek, çıkartılacak ve çıkartılmak istenen engeller ne olursa olsun büyük bir azimle aşacağız. Konya Şeker ailesi olarak birbirimize kenetlenerek zor ve meşakkatli bir yolu geride bıraktık. Şimdi kalkınma yolculuğunda, refah mücadelesinde, zenginliği tabana yayma gayretinde daha büyük bir aileyiz ve daha kalabalığız. Birbirimizden güç alarak ve bir birimizin eksiğini gediğini kapatarak, birbirimize daha sıkı sarılarak bu ülkenin milli gelirden en az pay alan kesiminin derdine daha kısa sürede derman olacağız. Bu ülkenin binlerce hanesinin yeni bayramları, daha huzurlu ve müreffeh karşılamasını sağlayacağız.

İdrak ettiğimiz ve hoşgörüsü, yardımlaşması, bolluk, bereket ve rahmetiyle gönlümüzde hiç gitmemesini dilediğimiz manevi bir tat bırakan, Ramazan Bayramınızı tekrar tebrik ediyor, huzur, bereket ve sağlıkla karşılayacağımız nice bayramlara daha da büyümüş ve büyütmüş bir aile olarak, erişmeyi,  Yüce Allah (C.C)’ın nasip etmesini temenni ediyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık