Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Manas destanı UNESCO listesine giriyor

Manas destanı UNESCO listesine giriyor

 Kırgız Türklerinin geçmiş tarihini yansıtan ve dünyanın en büyük destanı konumundaki Manas destanı ve devamı halindeki Semetey, Seytek üçlemesi UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miraslar listesine giriyor.

Kırgızistan parlamentosu milletvekili ve Kırgızistan Cumhuriyeti’nin UNESCO Temsilcisi Karganbek Samakov, Manas, Semetey ve Seytek üçlemesinin UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması listesine dahil edileceğini söyledi.

Bu yıl Paris’te düzenlenen UNESCO’nun kültürel miraslar listesi komitesince ele alınan destanların kayda alınması için onaylandığını duyuran Samakov, Kırgızistan tarihinin ünlü destanını dünya halkına daha yakından tanıtmak ve nesillere aktarmak için bir fırsat olduğunu belirtti.     

Öte yandan Kırgız-Türk kültürünü yansıtan ve tarihten beri gelen Şırdak ve Alakiyiz  el sanat işi UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine eklenilmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık