Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

23 Nisan 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Belediyesi'nden Bir Kültür Hizmeti Daha

Karaman Belediyesi'nden Bir Kültür Hizmeti Daha

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bastırılan “Geçmişten Bugüne Karaman” isimli kitapta, Karaman’ın tarihi ve bilindik mekânlarının eski resimleri güncel resimlerinin güzel bir kıyaslaması bulunuyor. Okuyucular bu kitap ile kentin yıllar içerisinde nasıl bir gelişime ve değişime uğradığını görerek zaman içerisinde keyifli bir yolculuğa çıkacaklar.

100 sayfadan oluşan kitabın giriş bölümünde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan okuyuculara şu şekilde hitap ediyor:

“Fotoğraflar; bir zamanlar evleri en mutena yerlerimi, albümleri süsleyen, imzalanıp eşe-dosta postalanırken arkalarına tarih düşüp, “cansız hayalimdir” yazılı hayatın tanığı, siyah beyaz fotoğraflar.

O fotoğraflar, hayallerini, aşklarını, anılarını, dahası ömürlerini toplayı gitmişlerin geriye suretlerini düşürdükleri mazinin kadim anıtları…

Yıllar evvel çekip gitmiş ömürlerden ve hatıralarla geleceğe taşınan mekânlardan geriye kalan sararmış bu fotoğrafları gördüğünde kalbi acır insanın, adını koyamadığı bir hüzne kapılır.

Bu çalışma şekillenirken, arada bir bakıp çocukluğumuzun sokaklarını kederli gözlerle incelerken, hayatın ve zamanın anlamını düşünmeden edemiyor insan. Bedenlerimizin, hayata kafa tutuşumuzun, keder ve sevinçlerimizin, çocukça kahramanlıklarımızın ya da korkaklıklarımızın gezindiğimiz sokaklarda, şu oturduğumuz evlerde bir gün artık hiç olmayacağını düşündürüyor.

Bu yüzden bu kitabı saklayın, köksüz, hafızasız ve göçebe bir yaşam sürmediğimizin kanıtı bu kitabı saklayın. Saklayın ki, ne ölenlerin anıları ne de bu fotoğrafları günümüze taşıyanların yürekleri incinmesin…

Bu fotoğrafların yeniden canlandırılması ve hatıraların tazelenmesi fikrini duyunca bir an evvel hayata geçmesini istedim. Bir yandan da yaşadığımız şehrin nereden nereye geldiğini, insanların ve mekânların zamanın girdabında nasıl bir değişime uğradığını göstermesi açısından da heyecan verici idi. Fikrin sahibi Âdem Kocatürk’e ve emeği geçen tüm arkadaşları kutluyor ve teşekkür ediyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık