CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Mut’tan 19 Mayıs Mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Mut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mustafa Mut, mesajında 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve umut meşalesinin yakıldığı tarih olduğunu vurgularken, gençliğe verilen önemi de dile getirdi.
Mustafa Mut mesajında şu ifadelere yer verdi:
“106 yıl önce bir sabah, Karadeniz’in dalgalarına direnen Bandırma Vapuru sadece 18 subayı değil, koskoca bir milletin umudunu Samsun’a taşıdı. 19 Mayıs, ‘kader’ denilen zincirin parçalandığı gündür. Bu ilk adım, her kuşakta yeniden atılması gereken bir adımdır.”
Gençliğe duyulan güveni dile getiren Mut, Karaman’da yaşayan gençlerin fikirlerinden, emeklerinden ve özgürlük arzusundan ilham aldıklarını belirterek, “Onlar üretmek, sorgulamak ve özgürce yaşamak istiyor. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haklı taleplerin sözcüsüyüz” dedi.
Mut, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun gençliğe verdiği destekle fark yarattığını belirterek, “İmamoğlu, İstanbul’da gençlere sunduğu imkanlarla nasıl bir umut olduysa, aynı umudu tüm Türkiye’ye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.
Mesajında Lozan Antlaşması’nın tartışmaya açılmasını da eleştiren Mut, bunun sadece bir tarihi metne değil, 19 Mayıs ruhuna ve Cumhuriyetin temel değerlerine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. “Lozan, sadece geçmişin değil, geleceğin de teminatıdır. Asla pazarlık konusu yapılamaz” diyen Mut, laiklikten, sosyal adaletten ve kuvvetler ayrılığından asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.
Mut, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“19 Mayıs’ı anlamanın en gerçekçi yolu, Cumhuriyeti demokratikleştirmek ve halkın iktidarını kurmaktır. Bu duygu ve inançla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık uğruna can veren tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz.
Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın gençlik, yaşasın Lozan, yaşasın Ekrem İmamoğlu önderliğinde halkın iktidarı ve yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”