Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

İlk Yardım Eğitim Merkezinin Açılışı Yapıldı

İlk Yardım Eğitim Merkezinin Açılışı Yapıldı

Açılış programına; Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan’ın yanı sıra Şube Müdürü Aziz Demir, İş Yeri Sağlık Birim Sorumlusu İhsan Sevin, Okul Sağlığı Sorumlusu Salih Buşgut, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Hançer, okul yöneticileri, kurs eğitmenleri ve öğretmenler katıldı. 
İlk Yardım Eğitim Merkezi açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “İş Sağlığı ve Güvenliği çerçevesinde kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezinde, kursiyer öğretmenler aldıkları eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınavda başarılı olan öğretmenler İlk Yardımcı Sertifikası ve İlk Yardımcı Kimlik Kartına sahip olacak. Bu eğitimlerde, bir okul ya da kurumda iş kazası olmaması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verilerek ilk yardım esnasında temel yaşam desteğinin en doğru şekilde yapılması sağlanmış olacak. Merkezin açılında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, birçok insanın ilk yardım eğitimi eksikliğinden ve acil durumlarda uygulanan yanlış yöntemlerden dolayı mağduriyetlere maruz kalabildiğini belirterek verilen eğitimlerle büyük oranda bu sorunun üstesinden gelinebileceğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Arslan, sağlıklı nesiller için kurum olarak her zaman gerekli desteği sunacaklarını ifade etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilk yardım konusunda uygulamalı olarak kısa süreli bir ilk eğitim verildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık