Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Kale İlkokulundan Hayat Kurtaran Kampanya

Kale İlkokulundan Hayat Kurtaran Kampanya

‘Okulumuzda hayat kurtarıyoruz’, “Bağışlayacağınız her kan, kurtarılacak 3 can’ ve ‘Yardım seven olmak, kanımızda var’ sloganlarıyla yola çıkan Kale İlkokulu, Türk Kızılayı iş birliği ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirecek. 
Okullarda yürütülen başarılı kampanyalara bir yenisi daha eklendi. Kale İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra velilerin destek olduğu kan bağışı düzenlenecek. Kale İlkokulu Müdürü Emin Uğuz İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek kampanyaya ilişkin bilgiler verdi.  
Sosyal sorumluluk bilinci içerisinde öğrenci, öğretmen ve velilerle ortak bir çalışmaya imza attıklarını belirten Okul Müdürü Emin Uğuz, “Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için öğretmen, öğrenci ve velilerimizle bir kampanyayı başlattık.  Kampanya için öğrencilere çeşitli konferanslar verildi. Velilerimize mektuplar gönderildi ve komşu okullar bilgilendirildi. Bir kimsenin iyilik yapmasına vesile olmak o iyiliği yapmak gibidir düsturu ile geniş katılımın sağlanması için okulumuz kan bağışı kulübü, idare ve öğretmenler olarak büyük çaba sarf edilmektedir. Konunun önemini vurgulamak açısından okulumuzda kan bağışı ile ilgili resim ve şiir yarışması düzenlenmiş olup dereceye giren eserler kampanya günü ödüllendirilecektir. Vereceğimiz kan, sağlığınızın zekatı olsun diyerek 9 Ocak 2019 Çarşamba günü 12.00-18.30 saatleri arasında kan vermek isteyen herkesi Kale İlkokuluna bekliyoruz” dedi. 
Duyarlı davranışlarından dolayı Kale İlkokulu yöneticilerini, öğretmen, öğrenci ve velilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bağışladığınız her kan kurtarılacak canlara vesile olacak. Kan bağışı yapmak önemli bir insani görevdir. Küçük yaşlardan itibaren kan bağışı konusunda çocuklarımıza bilinç aşılamak, yetişkinlere hatırlatmalarda bulunmak ve toplumu harekete geçirmek amacıyla bu çalışma anlamlı bir kampanya olmuş. Tüm halkımızı bu önemli görevi yerine getirmek için 9 Ocak 2019 Çarşamba günü 12.00-18.30 saatleri arasında Kale İlkokuluna davet ediyorum. Bu kampanyada emeği geçen Okul Müdürümüz Emin Uğuz olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve Türk Kızılayı Karaman Şubesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık