Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde İlklere İmza Atıyor

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde İlklere İmza Atıyor

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce MEVKA Teknik Destek Projesi çerçevesinde "Fen Bilgisi ve Sınıf Öğretmenlerinin Teknopedagojik Yeterliliklerinin Artırılması" adlı proje kapsamında uygulanan eğitimlerle Türkiye’de Bir İlk Gerçekleştirildi.
İlimizde tek STEM kodlama robotik laboratuvarına sahip olan Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde, 40 sınıf öğretmeni ve 20 fen bilgisi öğretmenine toplamda 6 gün süren eğitimler verildi. 
Eğitimci Köksal Gündoğdu tarafından Türkiye’de ilk kez, sınıf öğretmenlerinin teknolojiden içerik üretmesini sağlayacakları bir müfredat ve bir rehber kitap hazırlandı. Hazırlanan müfredat kapsamında sınıf öğretmenleri 33 farklı STEMKODLAB deney uygulaması ile eğitimde teknoloji kullanımı ve 21.yy becerileri konularında eğitilerek sertifikalandırıldı.
Yine eğitimci Devrim Ertuğrul tarafından Türkiye de ilk kez Lego Mindstorm EV3 ile fen bilgisi kazanımları entegre edilerek bir eğitim içeriği hazırlandı. Bu eğitim kapsamında fen bilgisi ders kazanımları ile deney araç gereçleri teknoloji ile buluşturuldu. Eğitim sonunda branşlarına yönelik farklı bir bakış açısı kazanan öğretmenler tam bir fen + teknoloji entegrasyonu ile donatılmış oldu. Eğitim, projede yer alan öğretmenlere katılım sertifikalarının verilmesi ile son buldu. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, proje ile teknolojinin eğitim öğretimde kullanılmasına ilişkin öğretmenlerin önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti. Kuntoğlu, “Projede emeği geçen başta Hanımefendi Zehra Meral’e, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE proje yürütücümüze, katılımcı öğretmenlerimize, ev sahibi kurumumuz Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesine, eğitimcilerimiz Köksal Gündoğdu, Alper Kolamuç ve Devrim Ertuğrul hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık