Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ Öğrencileri 2018 Tübitak Yarışmasına Katılacak

KMÜ Öğrencileri 2018 Tübitak  Yarışmasına Katılacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri 2018 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına katılmaya hak kazandı. 
Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışmada adaylar, sabit veya döner kanatlı İHA’lar tasarlayıp üretecekler ve araçlarının belirtilen görevlerdeki uçuş ve manevra kabiliyeti, otonom uçuş, faydalı yük tanıma, taşıma ve bu yükü istenen bölgeye bırakma becerilerini gösterecekler.
KMÜ öğrencilerinden oluşan İnsansız Robotik Sistemler (İROSİS) Takımı da KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı’nın danışmanlığında kendi tasarlamış oldukları özgün İHA ile sabit kanatlılar kategorisinde yarışacak.
20 – 23 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan yarışma için Kavramsal Tasarım Raporu Gönderme için son tarih 30 Nisan 2018 iken Detaylı Tasarım Raporu ve Uçuş Videoları Gönderme tarihi de 30 Temmuz 2018 olarak belirlendi. 
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışma, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliği ile İstanbul Grand Airport’a ait yerleşkede gerçekleştirilecek. Yarışmada her iki kategoride dereceye giren ilk üç takımdan birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verilecek. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık