Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ Öğretim Üyeleri Ödüle Doymuyor

KMÜ Öğretim Üyeleri Ödüle Doymuyor

Dr. Öğr. Üyesi Emel Altaş Kiracı, 'Kütle Çekim Kuramlarında Doğrusallaştırma Kararsızlığı' başlıklı tezi ile onursal ödül kazanan dört öğretim üyesinden birisi oldu.  
Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü; Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Bilim ve Ütopya Kooperatifi ve Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 2002 yılında hayatını kaybeden genç bilim insanı Serhat Özyar'ın anısını yaşatmak amacıyla 2003 yılında verilmeye başlandı. Ayrıca ödül, ülkemizdeki bilimsel araştırma kültürünü kurumsallaştırılması, bilim gücünün inşası, üniversitelerdeki doktora programlarının desteklenmesi ve bilim gündemiyle ilişkilendirilmesini amaç ediniyor.
2020 yılında 18'incisi düzenlenen 'Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü' kapsamında hazırladığı doktora teziyle bu ödüle layık bulunan Dr. Öğr. Üyesi Altaş Kiracı, şu açıklamalarda bulundu: "Kütle Çekim Kuramlarında Doğrusallaştırma Kararsızlığı başlıklı doktora tezimde doğrusallaştırma kararsızlığı problemini topolojik kütle çekim kuramı içinde inceledim. Araştırmada elde ettiğim sonuç, kiral kütle çekim teorisinin kuantum kütle çekim teorisi olarak değerlendirilebilmesinin önündeki engeli kaldırmaktadır. Aynı zamanda doktora çalışmam kapsamında, doğrusallaştırılmış denklemlerin çözümlerine ikinci mertebe denklemlerden gelen şartları ve bununla ilgili olarak Taub ve ADT (Abbott–Deser–Tekin) yükleri üzerinde çalıştım. Doktora sürecinde tamamladığım bu çalışmalar 2020 Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Onursal Ödülü ile onurlandırıldı. Tezimin bu ödüle layık görülmesinden dolayı mutluluk duyuyor, beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü kapsamında yayımlanan listeye http://www.oed.org.tr/oed/?p=1222 adresinden ulaşılabilir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık