Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’DE Oryantasyon Eğitimleri Başladı

KMÜ’DE Oryantasyon Eğitimleri Başladı

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine KMÜ Genel Sekreterlik, Sağlık, Kültür ve Spor, Kütüphane ve Dokümantasyon, Bilgi İşlem ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları tarafından üniversitede sunulan hizmetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, “Yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Hepiniz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine hoş geldiniz. Her biriniz belirli hedefler doğrultusunda tercih yaparak buraya geldiniz. Burası lise hayatından çok farklı bir ortam. Üniversitede her şeyi kendiniz yapacaksınız ve artık tam bir birey olmanın farkını anlayacaksınız. Hedefleriniz doğrultusunda çalışın ve herkesten farklı olun. Eğitimlere, kurslara katılın; haklarınızı bilin ve savunun. Ailenizle iletişimizi hiç koparmayın, arkadaş seçiminize dikkat edin. Hepinize iyi bir eğitim yılı diliyorum.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından ilk olarak söz alan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Başkonak, Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs projesinden bahsederek, kütüphane binasındaki Engelsiz Bilgi Merkezi, engelli öğrencilere burs veren kurum ve kuruluşlar ile binalardaki engelli öğrenciler için yapılan fiziki düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Öğrenci Daire İşleri Başkanlığı personeli Ali Osman Yılmaz da öğrencilere, öğrenim hayatları boyunca bilmeleri gereken kayıt işlemleri, bağıl değerlendirme sistemi, yatay geçiş, çift anadal konuları hakkında bilgiler aktardı.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Mehmet Sertbaş ise güvenli ağ giriş sistemi, e-posta kullanımı, bilgi güvenliği, kota sınırlaması, akıllı kart sistemi, eduroam, android ve bulut uygulamaları konularında öğrencileri aydınlattı.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci de öğrenci toplulukları, kurslar, kısmi zamanlı çalışma; üniversitede düzenlenen kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Suci, öğrencilerin mutlaka kurslara katılması gerektiğini belirterek bu konuda her türlü destek ve yardımı vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Son olarak söz alan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Kahrıman da öğrencilerin kütüphaneden nasıl faydalanabileceklerini, grup çalışma odalarının kullanımını, katolog tarama işlemleri ve kütüphanede uyulması gereken kuralları hatırlattı.  
Öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından ilk gün eğitimi sona erdi. Oryantasyon eğitimleri, 2-3 Ekim tarihinde KMÜ Yunus Emre Yerleşkesinde, 10 Ekim tarihinde ise Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda devam edecek.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık