Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Başkanı Bayram;Bu Zor Günler Mutlaka Bitecek

Başkanı Bayram;Bu Zor Günler  Mutlaka  Bitecek

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, "Artık bundan sonra milletlerin ayakta kalabilmeleri için gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Bu krizden sonra devletler gıdaya yatırım yapmaya çalışacaklar . Gıda Üretimi Olmayan Bir Millet Özgür Ve Bağımsız Değildir." dedi.
Yen tip coronovirüs (Kovid-19) salgını hakkında yazılı bir açıklama yapan Bayram, dünyayı ve ülkemizi saran koronavirüs salgınının hayatımızı durma noktasına getirdiğini söyledi.
Bunun bir salgın ve hastalıktan öte adeta bir savaş olduğunu bu şavaşa karşı hepimizin üstümüze düşen görevi yapmamız gerektiğini ifade eden Bayram, " Bu savaşta insanlığın galip geleceğine inancımız tamdır. Değerli üretici kardeşlerim. Her geçen gün tedbirler arttırılmakta, alanlar biraz daha daraltılmakta. Bizlere düşen görev yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak uyarılara eksiksiz uymaktır." dedi.
 Üretimi yapılan ürünlerin tüketiciye sağlıklı ulaştırılamadığını, ihracata giden ürünlerin pazarlanamadığını vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:
" Ürettiğimiz ürünleri üretim maliyetlerinin çok altında satıyoruz. Üretici olarak hepimiz mağdur durumdayız. Böyle bir ortamda birilerini suçlamak, birileri ile tartışmak ve stres yapmanın bizlere hiçbir faydası  olmayacağı  aşikardır. Bu felaket tüm insanlığa lüks araba olmadan ,lüks ev olmadan ,teknoloji olmadan, savaş silahları olmadan ,yaşanabileceğini fakat gıda olmadan yaşanılamayacağını öğretti. Artık bundan sonra milletlerin ayakta kalabilmeleri için gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Bu krizden sonra devletler gıdaya yatırım yapmaya çalışacaklar . Gıda üretimi olmayan bir millet özgür ve bağımsız değildir."
Bu zor günlerin mutlaka biteceğini kaydeden Bayram üreticilere şöyle seslendi:
"  Değerli üretici kardeşlerim inanın bu savaşta bitecek . Her şey eskisinden daha da güzel olacak . Sabırlı olalım stresten ve dedikodudan  uzak duralım ,kırıcı olmayalım. Manevi olarak sımsıkı olalım, yetkililerin uyarılarına uyup izole olalım mümkün dahilinde mesafe aralığını koruyalım ve yaşlı büyüklerimizi evde bırakalım. Karaman Ziraat odası olarak; tarımda çiftçilerimizin sıkıntıları, problemleri ve çözüm önerileri bir bir tespit edilerek yetkililere raporlar halinde sunulmaktadır. Bu raporların değerlendirilerek bir çözüme kavuşacağına inancımız tamdır."

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık