Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Kaliteli Elma Hasadı İçin Kurs

Kaliteli Elma Hasadı İçin Kurs

İşkur projesi olarak Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenleyeceğimiz eğitimin 108 saat sürmesi planlanmıştır. Bu proje ile elma işçilerine yönelik işçi eğitimlerine başlıyoruz. 
Bugün Karaman Ziraat Odasında Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM, Elma Üreticileri Birliği yöneticileri ve elma çavuşları ile bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.
    Elma toplanmasındaki zararları en aza indirme konusundaki eğitim çalışmamız ile Karaman’da üretilen elmalardaki kaliteyi arttırmak en önemli amacımızdır.
İlimiz elma fidanı sayısında 1. Sırada yer almasına rağmen, ülkemizde üretilen elma sıralamasında 2.dir. Karaman elmasının hakettiği yere gelebilmesi için bu kurs açılmış olup, Elma hasadındaki hassasiyet elmanın kalitesini direkt olarak etkilemekte buna bağlı olarak ta pazarlamayı etkilemektedir. Verilecek olan bu eğitimle elma toplama işi yapan işçilerimiz bilinçlendirilerek elma kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.
İşkur projesi olan eğitimde toplam 108 saat eğitim verilecek, eğitime katılanlara ise günlük 30 TL. verilecektir. Önümüzdeki günlerde Karaman Elması için gerekli eğitimler yapılacaktır.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık