Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karadrina Zararlısı Pancar Üretiminde Verimi Düşürdü

Karadrina Zararlısı Pancar Üretiminde Verimi Düşürdü

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram;  2019 Yılı pancar hasadının devam ettiği şu günlerde mühendislerimizin yapmış olduğu saha incelemelerinde büyük rekolte kayıpları olduğu ön görülmektedir.
Karadrina pancar zararlısı ve kök çürüklüğü için tüm sezon boyunca, çiftçimizin yoğun mücadelesine rağmen, çok iyi sonuçlar alınamamıştır. 
 Bayram, ilaçlama maliyeti yönünden çok büyük maddi girdilere sebep olan ve bu günlerde bölgemiz de hasadı devam eden pancarın %40’lara varan verim düşüşüne yakın rekolte kaybı olduğu gözlenmektedir.
Bu verim düşüşü sebebi ile çiftçimizin kotasını doldurması mümkün değildir. 
Zaten ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı girdi maliyetlerdeki artışlar çiftçimizin belini bükmüştür. Bu zor şartlarda üretim yapan, ekonomiye katma değer üreten Pancar çiftçimiz elinde olmayan nedenlerle yaşanan eksik kota cezalarının mücbir sebeplerden uygulanmaması gerektiğini belirtti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık