Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Tarım İl Müdürlüğün'den Ürün Bazında Denetim Seferberliği

Tarım İl Müdürlüğün'den Ürün Bazında Denetim Seferberliği

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Bakanlığımızca 25-30 Kasım 2019 tarihlerinde başlatılan denetim seferberliği kapsamında tüm ilçelerimiz dâhil, Karaman genelinde de denetimlerimiz titizlikle yürütülmüş olup,  denetim seferberliği kapsamında 28 kontrol görevlisi personelimiz tarafından toplamda 344 denetim gerçekleştirilmiştir.
Halkımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak için İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen gıda ve yem güvenilirliğine yönelik 2019 yılında 28 kontrol görevlimiz tarafından 2.623 gıda ve yem işletmesine yönelik toplamda 4.527 denetim gerçekleştirilmiş ve 61 farklı işletmeye toplamda 456.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Halkımızın sağlığının her şeyin üzerinde olup, güvenilir gıda konusunda asla taviz verilmeden, denetimlere mesai mefhumu gözetmeksizin etkin bir şekilde yapılmaya devam edilecektir. Karaman’da sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda gıda üretimine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. 
“En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” anlayışıyla tüketicilerimizin gıda satın alırken açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, etiketinde onay veya kayıt numarası olmayan firmalara ait ürünleri satın almamaları, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadıklarını kontrol ederek almaları gerekmektedir. Karaman’da daha başarılı ve etkin bir denetim için vatandaşlarımızın gördükleri tüm olumsuzlukları adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirimde bulunması gerekmektedir.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık