Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Bakanlığımız Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Aktif İş Gücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" kapsamında, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi uygulayan 29 ilimiz ile birlikte ilimizde de 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmiştir. 
Söz konusu Proje 2015 yılında uygulanmaya başlanılmış, 2018 yılında Proje kapsamına İlimizin de içinde bulunduğu toplam 29 ilde gerçekleştirilmektedir. Program çerçevesinde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması hedeflenmiştir. Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik olup, kırsaldaki genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması ile kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır.
Projede ilimiz Morcalı köyünden 19 kadın çiftçimiz, Lale köyünden 25 kadın çiftçimiz ve merkez ilçeden de 15 olmak üzere toplam 59 kadın çiftçimizin eğitimleri tamamlanmıştır. 
Eğitimler sonunda katılımcı kadın çiftçilerin her biri kendilerinin belirlediği konuda proje hazırlamıştır. Projeler İl Müdürlüğümüzce oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilerek, ilk 10 a giren projeler belirlenmiştir.  Söz konusu projeler 12-13 Temmuz tarihlerinde Nevşehir ilinde yapılacak olan diğer illerin projelerinin de yarışacağı bölge finalinde ilimizi temsil edecektir.
28 Haziran 2018 tarihinde ilk 10 a giren proje sahibi kadınlara İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK tarafından Girişimcilik Sertifikaları törenle teslim edilmiştir. Törende kadın çiftçilerle sohbet eden İl Müdürü ÖZÇALIK, kadın çiftçilerimizin girişimcilikleri ve özverili çalışmaları ile önemli bir işe imza attıklarını söyleyerek, sertifikaların hayırlı olmasını diledi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık