Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman'ın gururu oldu

Karaman'ın gururu oldu

Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarında 3.’lük derecesiyle ilk kez Türkiye’ye kadınlarda bronz madalya kazandıran 3 çocuk annesi ve 1 torun sahibi işitme engelli milli judocu Ayşe Kesiktaş, memleketi Karaman’da çiçeklerle karşılandı. 
Samsun’da 18-30 Temmuz tarihleri arasında 6 kıta 97 ülkeden 3 bin 148 sporcunun katıldığı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarında 70 kiloda bronz madalya kazanan milli judocu Ayşe Kesiktaş, kadınlar kategorisinde Türkiye’ye ilk madalya kazandıran sporcu oldu. 38 yaşında judoya başlayan 3 çocuk annesi ve 1 torun sahibi işitme engelli milli judocu Ayşe Kesiktaş, ilk kez katıldığı dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonunda 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. 70 kiloda tatamiye çıkan 44 yaşındaki Ayşe Kesiktaş, bronz madalya müsabakasında Kazak rakibi Assel Moxutov karşısında 2-0 geride olduğu mücadeleyi ippon ile kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Samsun’daki yarışmalarının ardından memleketi Karaman’a dönen olimpiyat üçüncüsü Ayşe Kesiktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde çiçeklerle karşılandı. Karşılamaya Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, milli sporcunun eşi Mehmet Kesiktaş, çocukları, torunu ve yakınları ve sporcu arkadaşları katıldı.  
 
“Bir proje sayesinde başladığı judo’da başarıdan başarıya koşuyor”
Bir proje sayesinde 38 yaşında judoya başlayan milli sporcu Ayşe Kesiktaş, “Olimpiyatta hedefim birincilikti ama nasibim üçüncülükmüş. Üçüncü olduğum için çok mutluyum ve gururluyum. Önce bayrağımız sonra da şehitlerimiz ve gazilerimiz için kazandım. Sonrasında da ailem ve 2 yaşındaki torunum Miray için bu madalyayı kazandım. Başta antrenörüm olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amacım Karaman’ın ismini duyurmaktı. Elimden gelinin daha fazlasını yaptım. Bundan sonraki hedefim, birincilik olacak” dedi.
 
“Bir antrenörün görmek isteyeceği en yüce duygulardan bir tanesi”
Judo Antrenörü Ahmet Ömre Türe ise, “Bu başarı biz antrenörler adına güzel bir duygu. Ülkemiz adına da ilk madalya judodan geldi ve ilimiz adına da ayrı bir gurur verici. Çünkü bütün branşlarda yapılan müsabakalarda kadınlar kategorisinde ilk madalya judodan geldi. Bunu da başaran Ayşe Hanım. Karamanımızı ve milli takımımızı temsil edip, bayrağımızı dalgalandırmak bizim için yeterince onur verici bir duygu zaten. Bir antrenörün görmek isteyeceği en yüce duygulardan bir tanesi; sporcusunun olimpiyatlarda yarışması ve derece yapması. Bize de bu nasip oldu, çok şükür. İnşallah bundan sonrada hedefimiz Ayşe Hanım devam ettiği sürece olimpiyat şampiyonluğuna kadar devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.             
 
“O bizim gönlümüzün şampiyonu”
Milli judocu Ayşe Kesiktaş’ın kızı Şerife Kesiktaş da, “Çocukları olarak çok mutluyuz ve gururluyuz. Annemin derece yaparak olimpiyatta üçüncülük getirmesi bize ayrı bir sevinç verdi. Buradan giderken hedefi birincilikti ama nasibi kısmeti değilmiş. Nasibi üçüncü olmakmış. Biz çok mutluyuz. Kendisi 44 yaşında ve üç çocuk annesi olduğu gibi bir de torun sahibidir. Annemin judo sporuna başlaması ilk başta çok yadırgandı. Ama şimdi herkesin gözdesi oldu. Karaman’ın ismini duyurdu. Bayrağımızı göklerde görmek bize de ayriyeten bir sevinç verdi. Gururluyuz ve mutluyuz. Annemi bu başarısından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. Her ne kadar üçüncü de olsa o bizim gönlümüzün şampiyonudur. Buradan desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık