Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Kömür ocağında facia: 18 işçi mahsur

Kömür ocağında facia: 18 işçi mahsur

Karaman’ın Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu yaklaşık 31 işçinin ocak içinde mahsur kaldığı öğrenildi.
İlk bilgilere bir çok işçi kurtarıldı, 18 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor...
KARAMAN VALİSİ: 20 ARKADAŞIMIZ YER ALTINDA
Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki bir kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili, "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 18 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. 
BAKANLAR KÖMÜR OCAĞINA GİDİYOR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gidecek. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da bölgeye gittiği öğrenildi.
TTK Genel Müdürü Burhan İnan, yaptığı açıklamada, mahsur kalan maden işçilerini kurtarma çalışmalarına katılmak üzere uzman ekiplerinin hazırlıklarına başladığını söyledi.
KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE
İnan, kurtarma ekibinin uçak ya da helikopterle bölgeye ulaştırılması konusunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla (AFAD) görüştüklerini kaydetti.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de ekibin en kısa sürüde bölgeye ulaştırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi.
MADEN YETKİLİSİNDEN KARAMSAR AÇIKLAMA
Maden çıkarma sırasında yeraltı su kaynağı patladı. 350 metrede meydana gelen su baskını sonucu işçilerin bulunduğu bölgenin 50 metresini su doldurdu. 

Maden ocağı yetkilisi Şehin Uyar'ın verdiği bilgiye göre bacalardan su sızıntısı gelmeye başlayınca vardiyadaki 26 işçiden 8'i tedirgin olarak ocaktan çıktı. 

Olayın büyüyeceğini tahmin etmeyen 18 işçi ise çalışmaya devam etti. Sızıntıdan kısa bir süre sonra ise ani bir su baskını oldu. 

Yine Uyar'ın verdiği bilgiye göre yeraltındaki madencilerin maskeleri ve oksijen kaynakları ancak 2 saat yetecek kapasitede. Uyar, saat 12.15 sularında meydana geldiğini söylediği kazanın üzerinden 3 saat geçtiğini ve 18 işçinin hayatıyla ilgili umutlu olmadığını da belirtti.

SU YANDAKİ MADENDEN GELDİ İDDİASI 

Kaza bölgesinde ortaya atılan bir başka iddia ise su baskının yandaki madenden geldiği yönünde. İddiaya göre, iş makinaları yan taraftaki kapalı madenin duvarına zarar verdi. Bir süredir kapalı olan madende bikiren sular kazanın meydana geldiği madene hücum etti. 

Bu arada, madenden çıkartılan 1 işçi Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da olayın ardından bölgeye hareket etti.
15 GÜN ÖNCE YENİDEN AÇILDI

Söz konusu maden ocağınının, torba yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kapatıldığı öğrenildi. Ocağın 15 gün önce yeniden üretime başladığı belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık