Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Recep Konuk'un Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

Recep Konuk'un Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, köy köy gezerek, referandumda niçin evet denmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor. Referandum çalışmalarını Karaman Merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek sürdüren Konuk, “Türkiye'nin koşar adım büyümesi için, güçlü yasama güçlü icraat için, huzur dolu memleket için milletimiz evet diyor” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin herhangi bir müdahale olmadan, kendi iradesiyle yaptığı en kapsamlı Anayasa Değişikliğini oylamaya artık sayılı gün kaldı. Sonuçları itibariyle ülke adına çok önemli içeriğe sahip referandum için AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk da köy köy gezerek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Konuk, sırasıyla Alaçatı, Sazlıyaka, Kızık, Salur, Ekinözü, Beydili, Burunoba, Çoğlu, Osmaniye köylerini ziyaret ederek referandumda niçin evet denmesi gerektiğini anlattı. 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak halk oylamasının Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Konuk, “Türkiye koşmak istiyor, büyümek üretmek istiyor, Türkiye dünyanın önde gelen ülkelerinden olmak istiyor. Türkiye tüketen değil üreten, bilgi çağını yakalayan, üst teknolojileri sadece kullanan değil aynı zamanda üreten de olmak istiyor. Türkiye’ye şu andaki elbise dar geliyor, onun için kendi irademizle, kendi isteğimizle Türkiye açısından çok önemli bir değişikliği getiriyoruz ve 16 Nisan’da millet olarak ‘evet’ diyoruz. Türkiye'nin koşar adım büyümesi için, güçlü yasama güçlü icraat için, huzur dolu memleket için milletimiz ‘evet’ diyor” dedi. 

TEK ADAM DEĞİL, İSTİKRARLI YÖNETİM GELİYOR
Vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, tek adam iddialarına da yanıt vererek, “Milletimizin kafası karıştırılıyor, tek adam ithamlarıyla ve iddialarıyla yanlış bilgiler veriliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor, tek adam değil, istikrarlı yönetim geliyor. Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında geçmişte yaşanan türden siyasi gerilim ve krizler tarihe karışıyor. Daha istikrarlı bir yönetim sistemi geliyor. Daha hızlı karar alan, daha hızlı icraat ve reform yapan bir yönetim modeli oluşuyor. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor. Cumhurbaşkanları, bir veya daha fazla Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabiliyor.  Cumhurbaşkanları üst düzey kamu yöneticilerini atama ve görevden alma yetkisini taşıyor. Müsteşarını bile atayamayan hükümetler devri sona eriyor. Cumhurbaşkanına ehliyet ve liyakat esaslarına göre üst düzey kamu yöneticilerini atama yetkisi getiriliyor. Bürokrasideki hantallık sona eriyor. Türkiye dinamik bir yapıya kavuşuyor, kısır döngülerden kurtuluyor” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GÜÇLENECEK 
Yeni Anayasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin daha da güçlendiğini ifade eden Recep Konuk, “Yeni Anayasa ile güçler ayrılığı gerçek anlamda hayata geçiriliyor. Milletvekilleri yasa yapmaya yöneliyor, enerjisini yasalara veriyor, anlamsız polemiklerden kurtuluyoruz, ideolojilerin tahakkümünden kurtuluyoruz. İcraatçı Hükümet, Güçlü Meclis geliyor. Hükümet icraat ve hizmet üretiyor, Meclis kanun hazırlayıp çıkarıyor, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetliyor. Hükümet kendi işini yapıyor, Meclis kendi işini. Cumhurbaşkanlarının Meclise kanun sunma yetkisi bütçe kanunuyla sınırlandırılıyor. Mevcut sistemde hükümet meclisin içinden çıkıyor, ancak yasalaşan metinlerin neredeyse tamamı hükümet tasarısı olarak geliyor. Yani güçler birbirinin işine karışıyor, güçler birleşiyor. Mevcut sistemdeki hükümetin kontrolünde yasama uygulamasına son verilecek. Yasamanın kanun yapma yetkisi yürütmeye devredilmeyecek, yürütme devlet işlerini icra edecek, yargı bağımsız ve tarafsız olarak fonksiyonunu icra edecek. Diğer yandan yargı birliği sağlanacak, Yargı bağımsız ve tarafsız olarak görevini yapacak. Yeni düzenlemeyle güçler tamamen birbirinden ayrı olarak kendi görevlerini yapacak. Bize Cumhurbaşkanımıza güvenmememizi, devletimizden, siyasetçimizden korkmamızı öğütleyenler sesleri çok çıksa da doğruları söylemiyorlar. Türkiye bu referandumla gelişiyor, ilerliyor, büyüyor, bunun için de milletimiz güçlü evetle bu Anayasa değişikliğini taçlandıracaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık