Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

25 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Vali Süleyman Tapsız Babadan Milli Görüşçü

Vali Süleyman Tapsız Babadan Milli Görüşçü

Gazeteci Hüseyin Ölger Karaman Valisi Süleyman Tapsız’ın bir hatırasında Necmettin Erbakan’ı evlerinde ağırladıklarını söylediğini belirtti.
 
Karamaninsesi.com İmtiyaz Sahibi Hüseyin Ölger, Karaman Valisi Süleyman Tapsız’ın Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’a çocukluğunda Milli Selamet Partisine nasıl destek verdiklerini anlattığını söyledi. 
 
Erbakan Vakfı yönetim kurulu üyesi ve Gazeteci Hüseyin Ölger Süleyman Tapsız’ın o hatırasını şu şekilde anlattı.
 
11 Kasım Cuma günü Karaman’da park açılışı ve konferans için Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ı Karaman’a davet etmiştik. Programın içerisinde Karaman Valiliğine de ziyaret gerçekleştirmiştik. Vali Süleyman Tapsız’ı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Genel Başkan yardımcıları, Karaman il temsilcisi Mustafa Sarı ve Ben Vali beyin makamında ziyaret ettik. Basını özellikle dışarı alan Süleyman Tapsız çocukluğu döneminde yaşadığı bir olayı anlattı. Ve anlattıkları bizleri gerçekten çok sevindirdi. Vali Süleyman Tapsız’ın Babadan Milli Görüş’çü olduğunu öğrendik. 
 
Vali Süleyman Tapsız Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı evinde ağırladıklarını belirterek şunları söyledi; “Ben Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde büyüdüm. Babam bakkal dükkânı işletiyordu. Ama sadece Bakkal Amca değil çok bilgili araştırmacı biriydi. Sürekli kitap okur ve İslâmi çalışmalara katılırdı. Bizim Bakkala Milli Gazete gelir babam gazeteyi hatmeder daha sonra da gazeteyi bize verir, Oku bakayım da ben dinleyeyim derdi. Aslında babam gazeteyi okumuştu ama bize bilerek okutuyordu. Sebebini sorduğumuzda ‘Şuur Şuur’ derdi. Hangi meclise gitse hangi ortam olursa mutlaka Şuurlu bir gençliğin yetişmesi gerektiğini söylerdi. Ve Mili Görüşü anlatırdı.
Yanlış hatırlamıyorsam 74 seçimleri falandı ben o zamanlar 8-9 yaşlarındaydım. Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Rahmetli Necmettin Erbakan’ın Kadirli’ye geleceğini ve miting yapacağını öğrendim. Rahmetli Babam Kadirli’de Milli Selametçilerin önde gelenlerindenolduğu için Rahmetli Erbakan Hoca mitingden sonra Bizim eve geldi. Hayatımda ilk defa Erbakan hocayı evimizde gördük. Tabii o zamanlar Televizyon ve İnternet bu şekilde olmadığı için Erbakan hocayı sadece Milli Gazete’den görebiliyorduk.  Rahmetli Babam ve Rahmetli Erbakan Hocam ile birlikte uzun süre oturduk. Babam Erbakan hocanın yanında bize söylediği şu sözü hiç unutmam! “Bakın çocuklar hep Erbakan Erbakan derdim ya işte o Erbakan dediğim kişi bu. Şuurlu olmak için iyi bakın.” Demişti. Bugün bakıyorum da; O gün babamın söyledikleri bugün ne kadar doğruymuş. Mutlaka Şuurlu gençlik yetişmesi gerekiyor. Milli Selamet Partisi döneminin Milli Görüşçü gençleri çok şükür bugün ülkeyi yönetiyor. Türkiye bugünlere kolay gelmedi. Gerek Rahmetli Babam olsun gerekse Anadolu da ki büyüklerimiz olsun, Milli Görüş’ün merhum Lideri Necmettin Erbakan hocamızınsöyledikleriyle bizleri yetiştirdi.” dedi.
 
Vali Süleyman Tapsız’ın bu şekilde bir hatırayı anlatması başta Dr. Fatih Erbakan olsun gerekse bizleri çok sevindirdi. Allah yardımcısı olsun valimizin. İnşallah Rahmetli Babasının dediği gibi Şuurlu bir şekilde Karaman’ı yönetir."
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık