Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü Mesajları

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü Mesajları

KARAMAN İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER’İN

12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ DOLAYISIYLA MESAJ

Aziz Türk Milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisimizde milli marşımız olarak kabulünün 97.yıldönümü dolayısıyla milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un dediği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ diyorum.

Bu vesileyle başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

………………………………………….

KTSO´DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ MESAJI 

 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Başkanlar mesajda; 

 

“12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür. 

 

Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır.

 

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kurtuluşuna verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız; Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, Milletimizin esareti reddederek verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur. İşte bu sebeple Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif ERSOY'u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

…………………………………

KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL'DEN 12 MART MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla verdiği İstiklal mücadelesini dizelerine döken büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümsüz eseriyle milletimizin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunu tüm dünyaya bir kez daha duyurmuştur.

Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser aynı zamanda; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği kahramanca duruşun eşsiz dizelerle tezahürüdür.

Ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızı aynı his ve milli heyecanla okumaya devam edecek; milli varlığımıza yönelik her türlü tehdit ve ihanete karşı gözümüzü kırpmadan mücadele vermeye ve devletimizin bekası söz konusu olduğunda tüm imkanlarımızla sonuna kadar milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

12 Mart vesilesiyle, başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere vatan uğruna her şeyiyle yılmadan mücadele eden aziz kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; ayrıca tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesiyle yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatında kahramanca mücadele eden Mehmetçiğimize Allah'tan muvaffakiyet ve kolaylıklar diliyorum.”

………………………………..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık