Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

Çiftçilikle uğraşan, girişimci, önder olan kadınlarımızı tanıtmak, onların yaptıklarını, ürettiklerini,  sorunlarını dile getirmek, hem anne hem üretici olan kırsaldaki kadınlarımızı yılda bir kez olsun kapalı ortamlardan çıkarıp, kamuoyunun gündeminde tutarak takdir ve taltif etmek amacıyla her yıl çeşitli programlarla “ 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü” kutlaması yapılmaktadır. 
Bu yıl ki 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü etkinlikleri İlimizin de içinde olduğu 16 ilin katılımıyla Adana ilinde gerçekleştirildi. Etkinliklere; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Vedat MİRMAHMUTOĞULLARI, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanı Halil İbrahim GÜL ve İlimizle birlikte 16 ilden gelen kadın çiftçiler katıldılar. Programa İlimizden 2 kadın çiftçimiz de katılmıştır.
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Vedat MİRMAHMUTOĞULLARI  ‘nın bir konuşma yaptığı programda İlimiz kadın çiftçilerinden Meryem ÇINAR isimli bayan çiftçimiz;  İl Müdürlüğümüzce uygulanmakta olan Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamındaki  “Sebze Kurutma Projesi” hakkında bir konuşma yaptı. Program etkinlikleri kapsamında İlimizi temsilen bir stant açılarak Karaman’da üretilen yöresel ürünlerimiz sergilendi. Program sonunda iki bayan çiftçimize plaket verildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık