Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

15 Temmuz Mesajları

15 Temmuz Mesajları

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR’ın

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

“BU BİRLİKTELİK DEVAM ETTİĞİ SÜRECE VATAN TOPRAKLARI ASLA BÖLÜNMEYECEK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

Kıymetli Karamanlı Hemşehrilerim,

          Milletimiz, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir grup asker görünümlü hainin girişimiyle büyük bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. FETÖ/PYD yapılanması olarak adlandırılan isyancılar, Anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişiminde bulunmuşlardır.

         Ancak Cumhurbaşkanımızın çağrılarının yanı sıra Aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığıyla bu girişim boşa çıkartılmıştır. Bu milli direniş esnasında güvenlik güçlerimiz ve pek çok masum vatandaşımız şehit edilmiş, çok sayıda insanımız yaralanmıştır.

        Darbe sırasında basın kuruluşlarımız ve siyasi parti temsilcilerimiz büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koyarak tercihini darbecilerden yana değil demokrasiden ve milletimizden yana kullanmışlardır. Hangi fikre sahip olursa olsun yediden yetmişe tek yürek olan Türk Milleti yeni bir darbe teşebbüsünü önlemek, demokrasisine sahip çıktığını göstermek amacıyla günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutmuş, ülkemizin artık darbelere geçit vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş, halkın tercihini görmezden gelenlere unutamayacakları bir ders vermiştir.

        Milletimizin dik duruşu ve kahraman kolluk güçlerimiz sayesinde bir gecede bastırılan bu darbe teşebbüsünün sonucunda çoğunluğu sivil vatandaşımız olmak üzere 249 asker ve polisimiz şehit olmuş, 2 bin 712 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

        Eğer 15 Temmuz gecesi halkımız meydanlara çıkmasa ve bu hain darbe girişimi gerçekleşse idi ülkemizin kuruluşundan beri kazandığı demokrasi birikimi kaybolacak ve devletimiz büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktı.

        Devletimiz, bu hain darbe girişiminin verdiği zararları kısa süre içerisinde telafi ederken aynı zamanda da bu darbeyi organize eden, maddi destek sağlayan ve kamu kurumlarına sızan FETÖ mensuplarını yakalayarak adalete teslim etmektedir.

Devletimiz, 15 Temmuz’u unutmamak ve yeni nesillere unutturmamak için bu günü “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ilan etmiştir. Bizler bu günün ikinci yıldönümünde ülkesi için hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi anmak ve milli birlik ruhunu tekrar yaşatmak için yine meydanlarda olacağız.

  İnanıyorum ki, bu birliktelik devam ettiği sürece, binlerce şehidimizin kanları ile sulayarak bizlere emanet ettiği kutsal vatan toprakları asla bölünmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen milletçe verilen büyük bir mücadele sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti kıyamete kadar yaşayacaktır.

Kahraman milletimizin ikinci kurtuluş savaşı olarak gördüğümüz ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bugün vesilesiyle, istiklali ve istikbali için, canı pahasına ülkesini darbecilere ve teröristlere teslim etmeyen; sokaklara ve meydanlara inerek namluların, tankların, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız için, dinimiz için şahadet şerbetini içen bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gazilerimizin de sağlıklı ve  huzurlu bir ömür geçirmeleri temennisiyle hepinize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

----------------------

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL’ÜN 15 TEMMUZ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Ülkemiz, tarihi açısından en büyük ihanetlerden birisi olarak niteleyebileceğimiz 15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz, canı pahasına vermiş olduğu mücadelenin ardından yeni güne yeni bir zaferle uyanmıştır. 

Devletimizin çeşitli kademelerine sızarak yıllarca kendisini gizleyen, ülkemizin tüm imkânlarından yararlanan uluslararası şebekelerin yerli uzantısı olan bu hain güruh kendi çıkarları uğruna ülkemizin geleceğini karartmayı göze almışlardır. Bu olayın en acı yanı ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bu kişilerin yine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan masum sivillere ülkemizin silahlarını doğrultarak kan akıtmaları olmuştur. Siyasi tarihimize baktığımızda pek çok darbe ile karşı karşıya kalan milletimizin bu seferki mücadelesi, kendi askeri, silahı, tankı ve kendi uçağına karşı verilmiştir. Bu ihanete karşı yaşanan şaşkınlığın ardından gerçekleri ve tehlikeyi erken fark eden aziz milletimiz vatan sevdası, imanı ve kararlılığı ile bu silahların önünde durarak bu ihanete sessiz kalmamış, canını ortaya koyarak vatanını savunmayı kendisine bir görev bilmiştir. Çanakkale’de, Sakarya’da, İzmir’de; vatan söz konusu olduğunda milletimizin canını feda edebileceğini fakat vatanını asla teslim etmeyeceğini tecrübe etmiş bir milletin evlatları olarak, bundan sonra da istiklalimiz ve istikbalimiz söz konusu olduğu her durumda canını ortaya koyacağını açık bir şekilde bütün dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır.

Bu münasebetle milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” 

------------------------

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 15 Temmuz Darbe Girişimi Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan MUĞLU mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir.

Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekâsına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.

Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor, 15 Temmuz da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline ve inançlarına ağır bir darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” Dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık