Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte Öğretmenevinden Cumhuriyet Parkına kadar bayraklar eşliğinde yürüdü. Etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama programına Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda devam edildi.
Kutlama programı öncesinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan öğretmen konulu fotoğraf sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi. Sergi sonrasında kutlama programına geçildi.
Programa, Karaman Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Ali Atak, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür Müdürü Burhan Yemiş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan yaptı. Yaşadığı çağın ihtiyaçlarını kazanmış; donanımlı, değerleriyle yetişmiş bireylerin toplumun istikbali olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan öğretmenliğin insanlık var olduğundan beri iyilik ve güzellikleri geliştirme, büyütme ve toplumun her katmanına yayma çabasını doğasında taşıyan, kadim ve kutsal bir meslek olduğunu ifade etti. 
“Yürekten yapılmayan hiçbir iş istenen başarıya ulaşmaz”
Eğitimin öncelikli amaç olmadığı zaman yürekten yapılamayacağını vurgulayan İl Müdürü Çalışkan, “Yürekten yapılmayan hiçbir iş istenen başarıya ulaşmaz. Çünkü biz eğitimcilerin muhatabı insan, materyallerimiz ise kalp ve akıldır. Bu mesleği çocukların gözüne bakmadan, o pırıltıya âşık olmayan yapamaz. Yüreğine dokunamadığımız hiç kimsenin aklına tesir edemeyiz. Öğrenci tüm bildiklerini öğretmenden değil, öğrenmek istediğinden alır. Kalpten kalbe bir yol kuramamışsak bütün çabalar boşunadır. Hayatımıza yön veren öğretmenlerimizin önce aklımıza değil gönlümüze girdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Onun için sevginiz, merhametiniz, gönül iletişiminiz daima bol olsun.” dedi.
“Öğretmen, toplumdan destek aldığı nispette; mesleğini daha güçlü, daha iyi icra edebilir”
Konuşmasının devamında “Toplumun çocuklarını emanet ettiği öğretmenlerimiz, çocuklarımızın hayatta başarılı olması için çaba sarf ediyor, fedakârlıklarla yoğun çalışıyorlar.” diyen Çalışkan, eğitimin toplumun ortak buluşma noktası olduğunun altının çizerek “Zaman zaman haberlerde yer alan, öğretmenlere karşı gösterilen olumsuz tavırlar için özellikle ifade etmek isterim ki öğretmen, toplumdan destek aldığı nispette; mesleğini daha güçlü, daha iyi icra edebilir. Toplumun ortak noktası eğitimde arzulanan değişim ve dönüşüm için esnafın, doktorun, mühendisin, öğretmenin yani toplumun her kesiminin içinde yer aldığı bir ekip ruhuna ihtiyacımız var. Çocuğumuzun sınıfta ne yaptığı kadar, dışarıda da ne yaptığına toplum olarak odaklanmalı ve ona göre hassasiyetle iş birlikleri geliştirmeliyiz. Bu noktada hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırlatarak çocuklarımız ve yarınlarımız için öğretmenlerimize daima destek olmanızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.    
Konuşmasının son bölümünü ilimize yeni atanmış öğretmenlere ve hayatlarını mesleklerine adayan emekli öğretmenlere ayıran İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Böylesine şerefli ve güzide bir mesleğe başlayan meslektaşlarıma başarılı ve mutlu yıllar diliyorum. Ayrıca hayatlarını eğitime adayan emekli öğretmenlerimize de özverileri, emekleri, gayret ve çabaları için teşekkür ediyorum.” diyerek başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet dilekleri ile tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Genç Öğretmenlerle Emekli Öğretmenler Aynı Programda Buluştu
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın açış konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un kutlama mesajının okunmasından sonra programda genç öğretmenler adına konuşmayı Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Büşra Şener yaparken, emekli öğretmenler adına konuşmayı ise Ertuğrul Erşahince yaptı. Ertuğrul Erşahince, konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek hayatındaki anılarını ve tecrübelerini davetlilerle paylaştı. 
Ayrıca programda, mesleğe yeni atanan aday öğretmenlerin yemin töreni yapılırken emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi, sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere de ödülleri Karaman Vali Vekili Mehmet Ali Atak ve protokol üyeleri tarafından verildi. 
Programın son bölümünde Karaman Güzel Sanatlar Lisesinin yetenekli öğrencileri birbirinden güzel türküleri icra ederek davetlilere müzik ziyafeti sundu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık