Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

745. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri Başladı

745. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri Başladı

7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Karaman’da sema gösterisi düzenlendi. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,  Karaman AK Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Karaman AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, dini turizm için ülkemize gelen yabancı uyruklu 200’e yakın misafir ve davetliler katıldı.

Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, sema gösterisi öncesi yaptığı konuşmada: “8 asır kadar önce yaşamış olmakla birlikte gün geçtikçe fikirleri daha da önem kazanan Mevlana Celaleddin-i Rumi, Türk İslam düşünürlerinin en başında gelmektedir” dedi. Bayru daha sonra Mevlevilik ve sema ayini hakkında bilgiler verdi.

Karamanlı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gecenin sonunda Uluslararası Mevlana Vakfı, tasavvuf musikisi eşliğinde sema gösterisi sundu. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık