Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

18 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Ak Parti Kadın Kollarından Anlamlı Ziyaret

Ak Parti Kadın Kollarından Anlamlı Ziyaret

Yaşlılarımız, geçmişle bu günümüz arasında köprü kuran, yılların tecrübesini geleceğe aktaran en değerli varlıklarımızdır. Allah ömür verdiği takdirde her insan zamanın geçmesiyle bir gün yaşlanacaktır. Yaşlanmadan önce gençliğin kıymetini bilmek gerekir.  Gençliğimizde yaşlılarımıza gereken ihtimamı ve sevgiyi göstermeliyiz ki yaşlandığımızda da aynı ihtimam ve sevgi bizlere gösterilsin. AK Parti, bütün politikalarının merkezine insanı koymuş, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla sosyal politikalara önem vermiş, toplumun güçsüz kesimlerine yardıma muhtaç insanlarımıza her zaman şefkat elini uzatmıştır. 
Ne mutlu ki, bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz.
Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.
2002 yılı itibarıyla asosyal devletten sosyal devlet ilkesini hayata geçiren hükümetlerimiz, son 16 yıldır devletimizin şefkat ve merhametli ellerini vatandaşlarımıza uzatma gayesiyle canla başla çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.
 Sosyal devlet en başta yaşlılarına sahip çıkan devlettir. AK Parti hükümeti de iktidara geldiği günden bu yana sosyal devletin gereğini yaparak yaşlılarımıza sahip çıkmıştır. 65 yaş aylıkları yüzde 300 oranında artırılmıştır. Bakacak kimsesi olmayan ya da yakınları tarafından bakılmayan yaşlılarımız sosyal devletin sıcaklığını hissetmiş, evde bakım ücretleri, ayni ve nakdi yardımlar sağlanmış, doktor ve sağlık hizmetleri hasta ve yaşlılarımızın ayağına götürülmüştür. Bu hizmetler AK Parti iktidarında artarak devam edecek, yaşlılarımızın huzur ve mutluluğu adına, yapılması gereken ne varsa yapılacak, yaşlılarımız kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmeyecektir. 
 Bu hususta amacımız, çınarlarımızın hayatını kolaylaştırmak, daha rahat ve huzurlu bir yaşam hayatı sunmaktır. AK Parti olarak, 2007 yılında yaşlılarımıza evde bakım hizmetini başlattık. Bu uygulama ile 113 bin yaşlımıza bakan refakatçiye yaklaşık 4,5 milyar lira bütçe ayırdık. İlk kez evde sağlık hizmetini başlattık. 81 ilde, 915 birim, bin 111 araç ve 4 bin 605 personel ile çınarlarımızın ayağına sağlık götürdük.
2002 öncesi eski Türkiye'den kalan enkazlardan biri, utanç vesilesi maaş kuyruklarına son verdik. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 12 milyon 599 bin vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık. 65 yaş üstü çınarlarımıza belediye otobüsleri ve halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarının önünü açtık ve daha birçok yaşlı dostu sosyal politikalar geliştirdik. 'Yaşlılarımız bizim başımızın tacıdır' dedik, o tacı hep baş üstünde tutmak için de onlara hak ettikleri değeri vermeye devam edeceğiz.
Çalışmalarımızı yürütürken, her konuda hükümetimizin en büyük destekçisi olan milletimizin; yaşlılarımız konusunda, onları yük olarak değil, baş tacı olarak kabul eden ilgili, sevgili ve saygılı tavrı da yaşlılarımıza gereken önemin verilmesinde bizleri motive eden ve yol gösterici en önemli rehber olmuştur. 
Bizlere tecrübeleriyle yol gösteren büyüklerimizin 18 – 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı ellerinden öperek kutluyor, en derin saygılarımızı sunuyoruz.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık