Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Bakan Elvan 'mahsur kalan işçilerin borçları siliniyor'

Bakan Elvan 'mahsur kalan işçilerin borçları siliniyor'

Ermenek’teki maden faciasının 8. gününde madende mahsur kalan 18. İşçiyi kurtarma çalışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Taner ... Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek’te yaşanan maden faciasında yer altında kalan işçilerin kredi borçlarının Halk Bankası tarafından silineceğini söyledi. 
Ermenek’teki maden faciasının 8. gününde madende mahsur kalan 18. İşçiyi kurtarma çalışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan  çalışmalarla ilgili son bilgileri paylaştı.

Yıldız, suyun 5’te 4’ünü bitirdiklerini, 5’te birinin ise suyunu ve çamurunu atmaya çalıştıklarını belirterek, “Yürüme yolu açısından hem tahkimat hem de yerdeki malazlarada baktığımız zaman biz orada 2 bölü 3’ünü ancak geçmiş bulunuyoruz. Zaman zaman iki ayrı ekibimiz 4 saatlik 6 vardiya, bir kısım ekiplerimizde 6 şer saatlik 4 vardiya şeklinde toplam 24 saat çalışıyorlar. Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklediği üç tane baca vardı. Üç bacaya da girdik fakat beklediğimiz sonucu alamadık ordan da. Orada işçi kardeşlerimize rastlayamadık. Demek ki bu daha ileriki bir noktadalardı. Desandra ile Nefeslik’in son bölümlerine doğru bulundukları tahmin ediyoruz” dedi.

-“KREDİ BORÇLARI 3 AY SÜREYLE BANKALARIMIZ ERTELİYOR”-

Elvan ise,“ Ermenek kömür havzasında aşağı yukarı, bin 500 madenci işçi kardeşimiz çalışıyor, bu işçilerimiz kredi borçlarını 3 ay süreyle bankalarımız erteliyorlar. Yer altında kalan bazı maden işçilerin kredi borçlarını da, özellikle Hak Bankası kredi alındığı tespit edildi. Bu borçları da Halk Bankası Genel Müdürlüğü siliyor” dedi.

-“TAVANDA GÖÇMELER VARSA DAHA ÇOK ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”-

Ulaşılmak istenen yere daha ulaşılmadığını belirten Yıldız, “İstenilen yere yaklaşık 25-28 metre civarında daha bir mesafemiz var. Bu 25 metreyi eğer arkası açıksa 25 metreyi çok kısa bir sürede aşıyorsunuz ama tavanda göçmeler varsa daha çok zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Tavsiyesi ve önerileri olan herekse açığız” şeklinde ki açıklamalarının  farklı yorumlandığını  dile getiren Yıldız, “Bizim yol haritamız, projelerimiz belli çalışıyoruz. Ama buna rağmen birinin tavsiyesi varsa bir otoritenin ,bir akademisyenin bu sektör ile alakalı bir tavsiyesi olan varsa onları dinleyebiliriz anlamında söyledim. Bunun farklı yorumlanmamasının özellikle altını çizeriz” dedi.

-“24 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ DURUMDA”-

Elvan, İstanbul’da yaşananın tekne faciasına ilişkin , “24 kişi hayatını kaybetmiş durumda. 6 kişi kurtuldu, 13 kişinin aranmasına yönelik faaliyetler devam ediyor. Çok değişik spekülasyonlar bizlere ulaşmıyor değil. Kaptanın bir başka gemi tarafından alındığı gibi. Ancak bunlar teyit edilen bilgiler değil” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık