Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Bankalar intikam için bunu da yaptı!

Bankalar intikam için bunu da yaptı!

 Bankaların ‘ekstre’ uyanıklığı. Kredi kartı aidatlarının iadesi için geçmiş hesap özetlerini bankadan isteyen tüketicilerden banka ekstre başına 1 TL istedi. www.sikayetvar.com’a gönderilen şikayetlere göre; ekstre gönderiminin bir maliyeti olduğunu kaydeden banka tüketiciye “ Hesap özetini faks olarak gönderdiğimizde kağıt parası, e-postanıza mail olarak gönderdiğimizde ise telefon bedeli alıyoruz” yanıtını verdi.

Bankalar yasa gereği kredi kartı sahiplerine dönem borçlarını bildirmekle yükümlüler. Ancak bankalar için para kazanmanın yolu bitmiyor. Bankalar şimdi de geçmiş dönem kredi kartı hesap özetlerinden ücret almaya başladı. Her bir sayfanın bedeli 1 TL’den başlıyor.

Kredi kartı aidatlarını geri alabilmek için yargıya başvuracak tüketicilerin geçmiş dönem ekstreleri hayli kabarık olunca bunun bedeli tüketiciye pahalıya patlıyor. İşte konu hakkında www.sikayetvar.com’a gelen şikayetlerden bazıları şöyle:

 

1 AYLIK EKSTRE 1 TL

 

“Yıllık üyelik aidatları iadesi için banka müşteri hizmetlerini aradım. Son 6 yıllık ekstreleri maille talep ettiğimde aldığım cevap şuydu: ‘Yıllık kart aidatlarının yansıtıldığı ekstreleri inceleyemeyeceklerini ve 36 aylık ekstreyi 36 TL karşılığı göndereceklerini söylediler.1 aylık ekstre bedeli 1TL’miş. Faks olarak göndereceklerinden kağıt parası olduğunu söylediler,mail atabileceklerini söylediğimde onunda telefon bedeli olduğunu söylediler. Zaten aradığım 2 arama boyunca toplam 50 dakika telefonda bekletildim gereksiz yere sürekli bir kontrol ediyorum durumu söz konusuydu.”

 

KART AİDATINI GERİ İSTEYİNCE EKSTRE PARASI İSTEDİLER

 

“2004’den beri kredi kartı kullanmakta ve kredi çekip ödemekteyim. Kart aidatlarını geri almak için bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Bulunduğum bölgenin tüketici haklarına alacağım ekstre dekontlarını vermek için fakat banka benden ekstre başına 1 TL talep etti. Bu da ortalama 110 adet ekstre demek ve müşteri temsilcinin konuşmasından rahatsızlık duydum. Ben 2004 den itibaren kart aidat ücretlerini ve kullanmış olduğum kredilerin alınmaması gereken dosya ücretleri ve kesintilerinin talebime iadesini istiyorum.”

 

KART SAHİPLERİ ŞOKTA!

 

“Bankayı arayıp geçmişe dönük 1.5 senelik ekstrelerimi istedim ekstre başı 1 lira ödemesi varmış. Yani 17 ekstre 17 TL. Bankalar şimdi de geçmiş dönem kredi kartı hesap özetlerinden ücret almaya başlamış. Geçmiş dönem ekstrelerini talep eden her müşterisinden banka ekstre başına 1 TL alsa zaten iade edecekleri kart aidat bedellerini tekrar çıkarırlar.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık