Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Çalışkan Gurbetçilerimizi Ağırladı

Başkan Çalışkan Gurbetçilerimizi Ağırladı

Karaman Belediyesi yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımız için kahvaltı ve şehir turu programı düzenledi. Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF)’ın öncülüğünde gerçekleştirilen “Karamanlı Gurbetçilerimizle Kahvaltı” programına; Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jan. Kom. Kd. Alb. İlhan Şen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve gurbetçi vatandaşlarımız katıldı.
 
Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı öncesi konuşma yapan HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, gurbetçi vatandaşlarımızı böylesine güzel bir organizasyonda bir araya getirdiği için Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a teşekkür ederek, HOKAF’ın yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker de, gurbetçi vatandaşlarımızın uzun yıllardan beri memleketlerinden ayrı yaşayarak gittikleri yabancı ülkelerde büyük bir azimle dimdik ayakta durup, öz vatanlarına ellerinden gelen katkıyı yaparak bu ülkenin kalkınmasında büyük rol aldıklarını dile getirdi.
 
“Karaman Önümüzdeki Süreçte Çok Farklı Bir Şehir Olacak”
 
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise; Karaman’a yapılan yatırımlardan bahsederek, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, Karaman’da da aynı vizyonla bu şehri daha ileriye taşımak için gece-gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Dünya’ya baktığınızda Karaman’ın çok geniş bir coğrafyaya yayıldığını görürsünüz. Karaman aynı zamanda geçmişiyle, taşıdığı kimliğiyle, duruşuyla çok farklıdır. 1960’lardan itibaren bugünkü Avrupa’nın gelişiminde siz değerli vatandaşlarımızın alın teri, emeği, bilgi ve düşüncesinin büyük katkısı olmuştur. Biz sizleri hep saygıyla anıyoruz.
 
Karaman’a gelirsek, birkaç yıl içerisinde çok farklı ve tanıyamayacağınız bir şehir olacak. Türk Dünyası Kültür Parkı, Seyir Terasları, Spor Kompleksleri, Lojistik Merkez, Serbest Bölge, Hızlı Tren ve Havaalanı gibi projeler bunların bir başlangıcıdır. Sizlerin de bildiği gibi 2002 de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu ülkede birçok şey değişti. Kendi benliğimizi bulduk, kalkındık ve bir duruş kazandık. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, biz de şehrimizde bu hedeflere ulaşacak altyapıyı oluşturmak adına aynı vizyonla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu hedeflere hep birlikte varacağız.
Şehrimize verdiğiniz katma değerden dolayı sizlere teşekkür ediyor, gurbette canla başla verdiğiniz mücadeleden dolayı da gurur duyuyorum.”
 
Kahvaltının ardından Avrupalı gurbetçilerimize Karaman Belediyesi’nin tahsis ettiği belediye otobüsleriyle şehir turu düzenlenerek, hizmete giren yatırımlar ve yapımı devam proje alanları gezdirildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık