Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

18 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çalışkan; kadınların karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğunu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceğinin unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Başkan Çalışkan’ın mesajı şöyle:

“Fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer alan kadınlarımız, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenerek geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bırakmıştır. Bugün de kadınlarımız, Türkiye’nin demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vuruyorlar. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakârlıklar ve cesaret, asla unutulmayacak bir görüntü olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı biçimde mücadeleye devam edeceğimizi, kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri hususunda kendilerine destek olacağımızı vurgulamak istiyorum. Karaman Belediyesi olarak son yıllarda kadınlarımıza yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Bu konuda üzerimize düşen yükümlülüğü getirmeye ve onların hayat şartlarını iyileştirecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. 

Bu vesileyle Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ile kadın arasında herhangi bir farklılığa ve ayrımcılığa yer olmaması gerektiğini hatırlatıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık