Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Belediye Başkan Adayı Kalaycı

Belediye Başkan Adayı Kalaycı

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Karaman’ın dört bir yanından tarih fışkıran, doğal güzelliklere sahip ve önemli bir destinasyon merkezi olmaya aday bir şehir olduğunu belirterek, doğru bir yol haritasıyla bu hedefe ulaşılabileceğini ve kendilerinin de bunu başarmaya hazır olduklarını açıkladı.

 

Güçlü tarih turizminin yanında, inanç, doğa, kültür ve gastronomi alanında bir çok özelliğe sahip olan Karaman’ın, bu özellikleri başarılı bir şekilde entegre etmesi halinde gerçek manada bir turizm merkezi haline gelebileceğinin altını çizen Kalaycı;

 

“ Ekonomik büyüme faktörleri içerisinde turizmin sahip olduğu pay dünya genelinde giderek artıyor. Hiçbir turizm potansiyeli veya kültürel mirası olmayan ülkeler bile nasıl daha fazla turist çekebiliriz noktasında çalışmalar yapıyor.

Karaman ciddi anlamda turizm potansiyeline sahip bir şehirdir. Yapılması gereken, ortak akılla hareket etmek, şehrimizin bütün dinamiklerini seferber etmek ve doğru bir yol haritası izlemektir. Maalesef turizm noktasında Karamanımız hak ettiği noktada değildir. Bunun için öncelikle ortak bir akıl ortaya koyacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz. Şehrimizde kimlikli binalar yapılmasına öncülük edeceğiz ve bunu teşvik edeceğiz. Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunun ve Karaman’daki türbesinde meftun bulunduğunun tüm dünyaya anlatılabilmesi, Yunus Emre’nin tüm yönleriyle tanıtılabilmesi için her yıl düzenli olarak Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu düzenleyeceğiz. Mevlana Hazretlerinin hayatının bir bölümünü Karaman’da geçirmesini ve annesinin ilimizde meftun olmasını en etkin bir şekilde işleyerek, inanç turizmi noktasında daha verimli olarak ele alacağız. Derbe antik kentinin inanç ve tarih turizmi noktasında daha iyi değerlendirebilmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Karadağ ve Binbir Kilise gibi bir tarih ve doğa hazinesini turizme açmak için hazırladığımız projelerimizi uygulamaya koyacağız. Manazan Mağaraları, Taşkale ve İncesu Mağarasını birlikte düşünerek çevre düzenleme ve tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bu bölgede atlı ve motorlu turlar düzenlenmesini sağlayarak alternatif turizmi canlandıracağız. Özellikle iç turizmde Konya ve Kapadokya Bölgesi arasında kalan şehrimizi tur güzergahı içerisine dahil ettirebilmek için gerekli girişimleri yapacağız, teşvik ve çeşitli desteklerde bulunacağız. Turizmin gelişmesine katkı sağlamaya yönelik proje ve çalışmalara destek vereceğiz, özel sektörün önünü açacağız. Şehrimize turizm amacıyla gelen engelli misafirlerimiz için belediyemizin imkanlarını seferber edeceğiz. İnşallah ortaya koyacağımız projeler, yapacağımız çalışmalar ve şehrimizin ortaya koyacağı ortak irade ile Karamanımızı turizm anlamında hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız.” Dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık