Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Verildi

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beslenme Dostu Okullar Programı ve Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları törenle verildi.
Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş, Ermenek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Kocamaz, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
“Okullarımız için Beyaz Bayrak Projesi bir milat olmuştur”
Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 21 yüzyılın mekanikleşen dünyasında bütün gelişmiş teknolojileri yöneten ve hizmetine sunan insanoğlunun en büyük sorunlarının temizlik, beslenme ve hareketsizlikten kaynaklı sağlık sorunları geldiğini söyledi. Kuntoğlu, “Koruyucu ve önleyici birtakım tedbirlerle niteliği artırılmış hijyenik ortamlarla, bulaşıcı hastalıkların yayılması engellenebilmekte, yaşam kalitemiz daha da artmaktadır. Onun için anasınıfından liseye toplu yaşam alanları olan okullarımızın temizlik kalitesini artırmaya yönelik imzalanan protokollerle uygulamaya geçirilen Beyaz Bayrak projesi bir milat olmuştur. “Temizlik İmandandır” diyen bir dinin mensupları olarak çocuklarımızı küçüklükten itibaren bu şuurla yetiştirme gayretindeyiz. Yeri gelmişken okul memnuniyetine ilişkin random yöntemi ile rastgele her okuldan velilerimizden okul temizliği ve güvenlik gibi bazı konularda bilgiler aldık. Genel olarak büyük oranda okullarımızdan duyulan memnuniyet sebebiyle de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Eksikliği bulunan birkaç okulumuzla ilgili alınan tedbirlerle iyileşmeler sağlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“Beslenme Dostu Okul Programı, 2016 yılından bu yana uygulanmaktadır”
İl Müdürü Kuntoğlu, “Okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması için Beyaz Bayrak sahibi okulların başvuruda bulunduğu Beslenme Dostu Okul Programı, 2016 yılından bu yana uygulanmaktadır.  Geçtiğimiz yıl 119 olan Beyaz Bayrak belgeli okul sayımıza bu yıl 39 okul daha ilave olarak 155’e çıkmış, tüm il genelindeki okulların %84’ü Beyaz Bayraklı Okul olmuştur. Beslenme Dostu Okul sayımız da 13 okuldan 65’e çıkarak ilimizdeki okulların %35’i Beslenme Dostu Okul Sertifikasını almıştır. “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'' diyen bir geçmişin hizmet anlayışıyla, az sonra Beslenme Dostu Okul Sertifikasını alacak 52 okulumuza, yenilerinin ilave edilmesi için el birliğiyle, değerli Müdürlerim, daha çok çalışacağız” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan sertifika töreninde yaptığı konuşmada insanın var olduğu sürece eğitimin devam edeceğini ifade ederek eğitim ile toplumların kendilerine yön vereceklerini söyledi. Dr. Hasan Arslan, “Türkiye gelişen ve değişen dünya şartlarında eskiye oranla büyük atılımlar gerçekleştirdi. Türkiye sağlık ve eğitim alanlarında birçok yenilikler yaşamaktadır. Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında projeler yürütülmektedir. Buradaki temel amacımız, insanların sağlıklı bir yaşam sürmesi için beslenmeden spora hayat tarzlarını değiştirmeye çalışmak” dedi.
“Bizim amacımız insanlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesidir”
Gelişmiş ülkelerde yaşayan çağımız insanlarının en büyük probleminin hareketsiz yaşam olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan bunun sağlıksız beslenme şekliyle çağımızın hastalığı haline gelen obeziteye yol açtığını söyledi. Dr. Hasan Arslan, “Bizim amacımız insanlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesidir. İnsanların beslenme alışkanlıkları çocukken başlıyor. Beslenme alışkanlığımız nasıl başlarsa iler ki dönemlilerinde aynı şekilde devam ediyor. Obezite ile mücadele konusunda Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen projeler gelecek kuşaklarımız için hem çok önemli hem de çok kıymetli. Bu projeleri sürdürülebilir hale getirirsek değerli bir hale gelecektir. Öğretmenlerimiz bu konuda bizim en büyük yardımcımızdır. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşturmak ve gelecek nesilleri sağlam tutmak adına öğretmenlerimizin özverisiyle daha sağlıklı nesiller yetiştireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğünün Beslenme Dostu Okullar Programı ve Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında yapmış olduğu çalışmaları taktirle karşılıyorum. Kısa sürede hızlı yol aldık. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağlık İl Müdürlüğü olarak bizler her türlüğü desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, Milli Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş ve Ermenek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Kocamaz tarafından verildi.
Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık