Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Bilirkişilik Temel Eğitimi Almak İsteyenlere Fırsat!

Bilirkişilik Temel Eğitimi Almak İsteyenlere Fırsat!

Karaman S.M. Mali Müşavirler Odası Başkanı Umut AYDIN, yaptığı açıklamada, “6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, ‘Bilirkişilik Yönetmeliği’ 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilere “Bilirkişilik Temel Eğitimi” alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildi. 
Adalet Bakanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında Birliğimiz TÜRMOB’da yer aldı. 2017 yılı içerisinde TÜRMOB’un Odamızda düzenlediği Bilirkişilik Temel Eğitimlerinde Meslek Mensubu ve Meslek Erbabı 151 kişi Bilirkişilik Temel Eğitimi Sertifikası aldı.  
T.C.Adalet Bakanlığı Hukuk işleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı’nın 29/11/2017 tarihli “Bilirkişiliğe Kabule ve Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esaslarına İlişkin Duyuru’sunda yer alan, “2018 yılı içerisinde Daire Başkanlığımız tarafından belirlenecek yeni başvuru takvimi ayrıca ilan edilecektir.” bilgisi de gözetilerek “Bilirkişilik Temel Eğitimi” verebilmek üzere Birliğimize verilen izin çerçevesinde yapılmaya devam edilecek olan Bilirkişilik Temel Eğitimi için 2018/1.dönem başvuru takvimi belirlenmiş olup, 2018/1. dönem başvuruları, 1-16 Mart 2018 tarihleri arasında yapılabilecektir.  
Karaman S.M. Mali Müşavirler Odamızda eğitim almak isteyen ilimiz ve diğer il ve ilçelerden meslek mensupları ve meslek mensubu olmayan meslek erbabı Birliğimizin http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresinden online başvuru yapacaktır. Başvuruyu tamamlayanlar Başvuru Belgesine ekleyecekleri 1 Adet fotoğraflarıyla beraber 16 Mart 2018 tarihi mesai bitimine kadar Odamıza teslim edecektir. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık