Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Bireysel Sulama Sistemlerinin Destekleme Başvuruları Başlamıştır

Bireysel Sulama Sistemlerinin Destekleme Başvuruları Başlamıştır

Ülkemizde kısıtlı ve değerli olan su kaynaklarının daha verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanımını sağlayan basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 2019 yılı %50 hibeli Bireysel Sulama Sistemlerinin Destekleme Başvuruları Başlamıştır.
Ülkemizde toplam kullanılabilir tatlı suyun büyük bir bölümü tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Bu bakımdan su kaynaklarının sürdürülebilirliği ve gelecek nesillere güven içinde ulaştırılabilmesi için sürdürülebilir su kaynakları yönetimi uygulamak gerekmektedir. Gelecek nesillerimizin temiz ve yeterli suya ulaşmalarını sağlamak için: su israfının önlenerek suyun korunması, sulama sistemlerinin etkinliğinin arttırılması ve basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerekmektedir.
İlimizde de çok kısıtlı olan su kaynaklarının daha verimli ve tasarruflu kullanılması basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ile mümkün görülmektedir. Bu sebeple basınçlı sulama yapmak isteyen ve yeni sulama sistemi kuracak olan çiftçilerimizin 01 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar sulama projelerini hazırlayarak, Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze başvurularını yapmaları gerekmektedir.  
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürlüğü ve http://karamantarimorman.gov.tr adresinden alınabilir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 12.02.2019

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık