Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

06 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

BU RAMAZAN’I GAYESİNE UYGUN YAŞAYALIM

BU RAMAZAN’I GAYESİNE UYGUN YAŞAYALIM

 Karaman Temcilciğinden yapılan açıklamada Ramazan ayının ülkemiz ve İslam alemi için hayırlar getirmesini temenni ederken,  Ramazan ayının israfa dayalı yemek kültürünün yeniden sorgulanması için büyük bir fırsat olduğu, israf ile ihtiyacın birbirinden iyi ayırt edilmesi gerektiği belirtilerek sofrada yapılan israfa dikkat çekildi.

Her türlü gereksiz kaynak tüketiminin israfa yol açtığı ve israfın çevre kirliliğinin temel unsurlarından biri olduğunun belirtildiği açıklamada çevremizi ve içindeki tüm canlıları sevmenin ve korumanın her insan için sevgi temelli ahlaki bir yükümlülük olduğu ifade edildi.

İsrafa dayalı alışkanlıklar herkesin en temel ihtiyacı olan yemekte basladığı gibi bu konudaki bilinçlenmenin de öncelikle yemekte başlatılmasının gerekliliğine isaret edilen açıklama söyle devam etti, “ ’Sofrada Sıfır Artık’ hem sağlıklı kişisel beslenmenin, hem de sağlıklı soysal yapının ön şartıdır. Ortak yasam alanımız olan gezegenimizde milyonlarca insan yasam savası verirken, elde ettiğimiz ekonomik imkanları dilediğimiz gibi kullanamayız.

Ruhi ve bedeni bir temizlenme ayı olan Ramazan dolayısıyla yemek çeşitlerimizi mümkün olduğunca azaltıp, self servis ya da açık büfe usulü ile kisisel tercihlere fırsat verelim. Türkiye’de yasayan 70 milyon kisinin sofrasından çöpe atılan sadece birer pirinç tanesi ile biriken 2,5 ton pirinç 30 bin kisinin açlığına bir nebze olsun çare olacağını unutmayalım. Soframızdan arttırdığımız her bir tabak yemek, basta Somali olmak üzere dünyada aç, susuz ve sefalet içinde bulunan insanlara can simidi olsun.

Bu Ramazanı gayesine uygun bir şekilde sahurda ve iftarda israf yapmadan, midemizi de yormadan  ,Afrikada’ki kardeşlerimize de düşünerek yaşamamız gerekir. Bu amaçla Çeküd’ün sofrada sıfır artık kampanyasının desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasının faydalı oacağını düşünüyoruz. Bu düşüncelerle Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ederiz. 

www.sofradasifirartik.com   www.cekud.org.tr

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık