Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Büyükbaş Hayvanlarda İlkbahar Aşılama Kampanyası Başladı.

Büyükbaş Hayvanlarda İlkbahar Aşılama Kampanyası Başladı.

Karaman Tarım Orman İl/İlçe müdürlüklerinin hayvan sağlığı için düzenli olarak yaptığı aşılama çalışmaları   pandemi  sürecinde  aksatılmadan Hayvan Sağlığı ekiplerimiz  tarafından  17.02.2021-30.04.2021  tarihleri arasında  tamamlanacak  olup,  tüm  köylerimizdeki  büyükbaş hayvanlar aşılanacak ve yeni doğan buzağılar küpelenerek kayıt altına alınacaktır.
İl  Müdürü  Yusuf  ŞAHİNBAŞ  ve  Hayvan  Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit ÇAĞLIYAN ilk  aşılamayı  Ekinözü  köyünde  Selahattin  OĞUZ’a  ait hastalıktan ari işletmede başlattı. 
İl Müdürümüz Sayın Yusuf ŞAHİNBAŞ; İlimiz genelinde İlkbahar döneminde yaklaşık 70 bin  büyükbaş  hayvanın bu dönemde  aşılanacağını,  son  yıllarda  düzenli olarak yapılan aşılamalar sayesinde İlimizde ilgili hastalıkların görülmediğini belirterek saha çalışanı arkadaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İlimiz genelinde hastalıktan ari işletme sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek yetiştiricilerimize hastalıksız ve bereketli bir sezon diledi..
Ekinözü  köyünde  düzenlenen  aşılama programına  Karaman TKDK İl Koordinatörü Özgür ÖZTÜRK, Karaman Damızlık  Sığır  Yetiştiricileri  Birliği  Başkanı  Ali  DORLA ve Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı İsmail ÇOLAK ve Ekinözü Köyü Muhtarı Asım ARPINAR katıldı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık