Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜNVER KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜNVER KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

 Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Merih Ünver Çok iddialı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ünver çok iddialı açıklamalar yaparak “Karaman Tarihinde İlk Defa bir Kadın Aday Gösteriliyor Yerel Yönetimlerde. Daha Önce Belde ve İlçelerimizde Olmuştu ama Merkezde Bu İlki Biz yaşayacağız.

Bu ilki Yaşamakta Bana Kısmet Olur İnşallah. Karaman Kadınların Çok sayısal üstünlüğü olan bir kent, biz hep genel tabirle insanların cinsiyet olarak %50 kadın %50 erkek olarak söyleriz ama bu iş Karaman İçin biraz farklı %52 Kadın %48 Erkekten oluşuyor. Sayısal Üstünlük Kadınlarda.

Kadınlar Ötekileştiriliyor
Toplumsal, yaşamsal değerlere baktığımızda sokağa baktığımızda kadınlar ötekileştiriliyor. Ne Çalışma alanında ne aktif yaşamda yer bulamıyorlar biz bunu kırmak istiyoruz. Çünkü evimizde erkeklerimiz çalışmayan bir kadında olsa çalışan bir kadında olsa evin bütçesini evin bütün ihtiyaçlarını evin gelirini dengeleyen, erkeğin kazancını da en iyi değerlendiren ve çocuklarının her türlü sorunlarını eşiyle veya zaman zaman tek başına göğüsleyen kadın, yani Bütün Düzenini sağlayan kadın.
Tüm Karaman'ı Kucaklayacağız
Karaman'ı yönetirken de bana oy versin vermesin hiçbir vatandaşın ayrım içinde olmayacak herkese eşit mesafede olacağız. Seçimler bittiği andan itibaren tüm karaman'ı kucaklayacak bir yapı içerisinde olacağız.

Seçim Çalışmalarında çok yol aldık
Benim adaylığım erken açıklanmasının avantajlarını yaşadık. Bu konuda benim ekibimle beraber çok uzun yol aldık. Yaklaşık 3 aydır biz Karaman'da alanlarda belirli stratejilerle çalışıyoruz. 
Karaman'da şuanda alanlarda mahalle gezilerini gerçekleştiriyorum. Her evin kapısını çalıyoruz ve inanılmaz güzel gülen yüzlerle karşılaşıyorum.
Yüreğimi olduğu gibi ortaya koyuyorum ki onlarda yüreklerini olduğu gibi ortaya çıksınlar. Kapılarını açtığında bir art niyet bir hesap kitap işi içerisinde olmadığımı görsünler. 
Bunu ben hesaplıda yapmıyorum ben neysem oyum. Yani o kapı açıldığında ne hissediyorsam karşımdaki yüzden ne elektrik alıyorsam ne geri dönüş alıyorsam aynı şekilde davranıyorum. İnsanlara içimde inanılmaz bir duygu besliyorum ben dünyada her şeyi çok seviyorum. 
Bazen bunu sıkça söylüyorum en sevdiğim çiçek papatya dediğimde gülü üzdüğümü düşünüyorum. O Kadar hassas bakıyorum. Çünkü Hepsinin hayata kattığı bir güzellik ve anlam var.

Bunu bildiğim için de her insanın topluma kattığı bir şey olduğunu başka bir özellik getirdiğini düşünüyorum.
Şuanda Belediyenin Sizce Eksikleri ve Yapılması Gerekenler nedir?
Yerel Yönetimler Hizmet odaklı ve birebir insana değen geri dönüşünü de çok çabuk aldığınız alanlardır. 
Ben memleketimi çok seven bir insanım memleketime her kim bir çivi çakıyorsa başımın üstünde yeri var. 

Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Asla ve asla yapılmış ve yapılmamış hiçbir şeyi kötü olarak yorumlamak eleştirmek ya da bundan payelenmek gibi bir kaygı içerisinde değilim. Ben insanlarımıza nasıl bir yönetim anlayışı içinde olacağım, neler yapmayı hedefliyorum bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir başkasını kötüleyerek bundan nemalanmayı doğru bulmuyorum. 

Bunun bana yakışmayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bugüne kadar ki Karaman'a hizmet etmiş iyi şeyler yapmış insanlara sadece teşekkür edebilirim. Mutlaka eksikleri var mutlaka halkın beklentilerine cevap bulmuş bulamamış şeyler var bunun cevabını halk verir veriyor da zaten yani tavrını duruşunu gösteriyor zaten. Bunun Takdirini Halk Yapacaktır.

Hedefimiz Dünya Kenti Yaratmak 

Biz iddia ediyoruz ki biz Karaman'ı çok iyi yöneteceğiz. Karaman'ın açık, şeffaf, sorgulanabilir, denetlenebilir ve her bir bireyinin ihtiyaçları ve gelecek kaygıları ortadan kalkacak şekilde planlanmış onlarında fikri alınmış sivil toplum kurulumlarının ve yerel basının fikirleri alınarak yönetilen bir Karaman düşlüyoruz. 

Böyle yönetilen bir Karaman sadece Türkiye'nin ilgi odağında olmaz diye düşünüyoruz. Böyle yönetilen Karaman iyi hizmet alır iyi hizmet alan Karaman iyi kent olur iyi kent olan Karaman Dünya'nın gözünün üstüne çevirdiği yer olur. 

Bizim Hedefimiz Dünya Kenti yaratmak. 

Yani bugün İnsanlar Londra, Paris ya da modern ve büyük kentlere bir fırsat bulsam da gidip gezsem dediği yerlerden biri Karaman olmalı. Çıkış noktamız ise tarihimizde Hüyüklerimizde, kazılarımızda, çalışmalarımızda görüyoruz. 
Bunların birçoğunda tunç devri yakalanmış, taş devrine doğru gidiyor şimdi nerdeyse sekiz, onbin yıllık bir geçmişi olan kentin bulunduğu nokta bumu olmalıydı diye soruyoruz. Bugün Türkçe konuşuluyorsa bu coğrafya Karaman'a borçlu. 
Dolayısıyla Karaman hak ettiği yere taşımalı bu halk.Karaman'ı Karamanlılar Yönetecek
Karaman'ı Karamanlılar yönetecek derken yanlış anlaşılma olmasın. Karamanı Karaman'lı hemşerilerimizle birlikte yöneteceğiz. 

İlimiz halkıyla önümüze koyacağız neler yapmamız gerektiğini el birliğiyle yapacağız. Bu sebepten diyorum ki El Ver Bana Karaman bunu bir günlük veya oy istemek için demiyorum bunu seçimden sonra Karaman'ı yönetirken de aynı şekilde olacağı için diyorum. 
Karaman'ımızı STK larla, Kanaat önderleriyle, halkımızla ve kadrolarımızla el birliğiyle yöneteceğiz. Belki Merih Ünver'in Karamanlı Olması halkımız için gerçekten önemli benim içinde gerçekten çok önemli ben memleketimi gerçekten çok seviyorum. 

Ben Karamanlı olarak bu şehri yönetirken eğer ki Karamanlıları işin dışında bırakırsam benim Karamanlılığım sorgulanmalı ben bir Karamanlıyım ve tüm Karamanlıları benliğime kalbime alıyorum. 

Karaman'da Kadınlarımızın Sıkıntıları var.

Karaman'da kadınlarımızın hem toplumsal hem de özel sıkıntıları var. Herkesin ekonomik bir sıkıntısı var ulaşım, barınma, hizmet vb sıkıntılar var ama kadınların en büyük sıkıntıları çocuklarının gelecekleri en kaygı duydukları konu bu.  
Gelecek kaygısı var çocuklarını okutuyorlar ama iş bulamama kaygısı içerisindeler, çocuklarının eğitimlerinin yeterli olup olmadığının kaygısı var yani yaşamsal kaygıları çok fazla. Ama Karaman'ı nasıl istiyorsunuz diyorsunuz en ücra köşede yaşayan kardeşlerimiz bile Karaman bir köy olmasından şikâyetçiler,  Karaman bir köy diyorlar. 

Bunu şehrin ortasında oturanda söylüyor, köyde oturanda. Biz Karaman'ı modern bir kent yapacağız, ışıl ışıl olacak Karaman. Karaman'da Kadın kazanacak, esnaf kazanacak öğrenciler Karaman'da okumaktan gurur duyacak çünkü biz Karaman'ı öyle bir yere taşıyacağız ki Karaman'a turistler akacak. 

Biz Karaman'ın acil sıkıntılarını biliyoruz 30 mart ta kazanacağız 31 martta devir alır almaz kolları sırıyacağız ve işe koyulacağız bizim kaybedecek zamanımız yok.  Kadınlarımız bu güne kadar karaman'ı erkekler yönetti ama bizleri yok saydılar artık karaman'a bir kadın eli değsin diyor. “dedi. 

Röpörtaj: Perihan Ersin
Haber : Nevzat Çetin

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık