Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Eğitim Liderleri YÖGEP İle Geleceği Şekillendirecek

Eğitim Liderleri YÖGEP İle Geleceği Şekillendirecek

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve kısa adı YÖGEP olan Yönetici Gelişim Programı kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ömür Çoban, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında görevli idarecilere ‘Etkili Okul Yöneticilerinin 10 Özelliği’ni anlattı.
Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş ve okul idarecileri katıldı.
“Eğitim liderleri olarak 2023 Eğitim Vizyonu’nun ilkelerini derinden bilmeli ve uygulamalıyız”
Konferans öncesi bir selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu eğitim liderlerinin kişisel ve mesleki gelişimleri açısından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile ortak projelerde yer aldıklarını ifade etti.  Değişen dünya şartlarında insanların ve özellikle öğretmenlerin değişime ayak uydurması gerektiğine dikkat çeken Kuntoğlu, “Eğitim liderlerimiz ve öğretmenlerimiz mesleki yeterlilikleri açısından her gün kendisini yenilemeli. Bu yönüyle eğitim liderleri olarak 2023 Eğitim Vizyonu’nun ilkelerini derinden bilmeli ve uygulamalıyız. Eğitim liderliği konusunda yapacağı bilgilendirmelerinden ve katkılarından dolayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ömür Çoban’a şimdiden teşekkür ederim” dedi.
“Lider, amaçlarını gerçekleştirmek için başkalarını etkileyen kişidir”
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ömür Çoban ilk olarak liderlik nedir sorusuna cevap aradı. Liderliğin tanımını yaparak konuşmasına başlayan Ömür Çoban, “Lider amaçlarını gerçekleştirmek için başkalarını etkileyen kişidir. Liderlik kavramı ise hedeflerin başarılması yolunda yönetimde ve süreçte rehberlik etme, etkili olma, etkili yönetim gösterme ve gösterilen hedeflere her bireyi inandırarak onları hedefe ulaştırmalı. Örgütün belli bir amacı var. O amacı gerçekleştirmek için liderin bir yol göstermesi gerekiyor. Liderlik bu süreçte ortaya çıkıyor. Liderin amaca ulaşması için iki şeyi çok iyi bilmesi gerekir. Örgüt içinde çalışanların beklentilerini, ihtiyaçlarını, gereksinimlerini bilmesi gerekir. Eğitim öğretimin amacı da budur zaten. Eğitim liderlerinin bu iki temel ögeyi örtüştürmesi ve aynı yola doğru sevk etmesi gerekir. Bu yolda da örgüt içerisinde çalışan kişilerin işlerini kolaylaştırmalı” dedi. 
Liderlik yaklaşımları konusunda bilgiler veren Dr. Ömür Çoban, bilim insanlarının liderliği kategorize ettiklerini ifade etti. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaların ilk döneminde liderliğin doğuştan gelen bir özellik olduğunu belirtirken daha sonra liderliğin eğitimle kazanabileceği düşüncesine evrildiğini söyledi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ömür Çoban ayrıca, okul yöneticilerine liderlik kuramları, yönetici rolleri ve yönetim tarzları, çağdaş liderlik uygulamaları, etkili yönetim ve vizyoner liderlik, yönetimde güç kaynakları, yönetim fonksiyonları, misyon, vizyon ve hedef belirleme, eğitim yöneticisinin milli, manevi ve evrensel sorumlulukları konularında da bilgi verdi.   
Program, günün anısına çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık