Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Erbakan 8. Vefat Yıldönümünde Anıldı.

Erbakan 8. Vefat Yıldönümünde Anıldı.

.  İl Başkanı Yasim Koz yaptığı konuşmada her yıl düzenli bir şekilde yapılan Erbakan’ı anma ve anlama programlarının bu yıl yerel seçimlere gittiğimiz bu döneme denk geldiğini ve bu yıl Merhum Erbakan hocamızın “Nezaket ve Dürüstlük”  yönünün ön plana çıkarıldığını ifade etti. 
Ardından Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin’in 2010 yılında Merhum Erbakan hoca tarafından imzalı il başkanlığına görevlendirme yazısı okundu. Akabinde söz alan Şahin; “Bizzat Erbakan hocamız tarafından görevlendirildiğimiz bu yazının okunması güzel bir sürpriz oldu. Hocamız bu görevi verirken Karaman’ı emanet etmişti o an duygulu anlar yaşamıştık ve şimdide aynı duyguyu yaşamaktayız.” dedi. 
Sonrasında Erbakan’ın özel kalem müdürlüğünü yapmış ve halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Karaman yaptığı konuşmada, “Seçimlere gittiğimiz zamanlarda daha çok kin, nefret, kutuplaştırma,  çatıştırma, kamplaştırma ve ötekileştirme dili kullanılıyor. Oysa ki; sevgi, şefkat, merhamet ve barıştırma diline ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde her sene geleneksel hale gelen hocamızı anma ve anlama programlarında bu yıl hocamızın “Nezaket ve Dürüstlük” kimliğini ön plana çıkardık” dedi… 
 Merhum Erbakan ile birçok anılarını anlatan Mehmet Karaman anlattıklarından bir tanesi…         “Erbakan Hocamız siyasi hayatında birçok iftiralara uğradı. 1973 yılında köyümüzde seçim çalışması yapıyorum.  Namaz çıkışı bir büyüğümüzden o zamanki Milli Görüş partisi Milli Selamet partisine oy istedim. Bana dedi ki Mehmet seni çok severim babanı daha çok severim.  Kur’an-ı Kerimi babandan öğrendik. Buradaki insanlar Kur’an-ı babandan öğrendi. Bizde emeği büyük ama dediğin partiye oy veremeyiz dedi ve cebinden bir resim çıkardı. Erbakan hocamızın sözde güya plajda uygunsuz bir resmi. Adama ‘sen cebinde bu resimle mi namaz kıldın. Bunu bana ver namazını tekrar kıl’ dedim. Sonrasında adamdan kendi resmini istedik ve aldık. Bir fotoğrafçı Erbakan hocanın yerine onun resmini monte etti. Ve kendine gösterdim. Bu nasıl oldu demeye başladı. İlgisinin olmadığını söyledi. Nasıl olduğunu söyledi. Erbakan hocaya nasıl yapıldıysa öyle oldu dedim ve iftiradan ibaret olduğunu anladı. ‘Daha sonra bu parti için ne elinden ne gerekirse yapacağını söyledi.’ Eski dönemlerde yapılan iftiralar şimdide yapılıyor. Saadet Partisini durduracak fikirleri olmayınca iftiraya başlıyorlar.” dedi. 
Program bitiminde Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz Merhum Erbakan hocanın özel kalem müdürlüğünü yapmış olması dolayısıyla Mehmet Karaman’a kalem hediye etti.     

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık