Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Fener Alayı Karaman’ı Büyüledi

Fener Alayı Karaman’ı Büyüledi

11 Mayıs Cumartesi günü saat: 22.30’da Kemal Kaynaş Stadyumu’nun önünden başlayan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, MHP İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz, MHP MYK Üyesi Hüseyin Korkmaz ve binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde meşalelerle uzun bir kortej oluşturan vatandaşlara muhteşem bir bando ekibi ve çeşitli figürlerde maskotlarda eşlik etti. Cumhuriyet Parkı ve Aktekke Meydanı’nda atılan havai fişekler ise geceye ayrı bir renk katarak Karamanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son bulan fener alayına eşlik eden Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, alanı dolduran vatandaşlara bir konuşma yaparak, “Sevgili Hemşerilerim, hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Artık Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinliklerini hep birlikte kutlayacağız. O geçmiş yıllarda yaşanan, özlenen, arzu edilen bayram ve şenlikleri yeniden yaşayacağız. Dil Bayramımızı ve Hz. Yunus Emre’yi tüm dünyaya tanıtacağız. Bu etkinliği uluslararası düzeye getireceğiz. Sizlere söz verdiğim gibi, kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışı ile Karaman’ı artık hak ettiği yerlere hep birlikte getireceğiz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin Dil Bayramını kutluyorum. Yürüyüşümüze yoğun bir katılım gösterip bizleri onurlandırdığınız için her birinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayırlı sahurlar diliyorum.” dedi. 

Gecenin sonunda da devam eden etkinlikler, tiyatro ve illüzyon gösterileri, tasavvuf müziği ve ilahi programı ile son buldu. Program, etkinlik boyunca belediyenin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınladı.
 
VATANDAŞLAR SAHUR SOFRASINDA BULUŞTU

742. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş ve fener alayı programının ardından vatandaşlar alana kurulan sahur sofrasında buluştu. belediye tarafından ikram edilen kumanyalarla vatandaşlar hep birlikte sahur yemeği yedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık