Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Gödet Barajı Kapalı Sulama Sistemi Projesi için somut adım atıldı.

Gödet Barajı Kapalı Sulama Sistemi Projesi için somut adım atıldı.

Konuyla ilgili bir süredir çalışan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek projenin önemini ve Karaman'a sağlayacağı faydaları anlattı.

Geçen hafta yapılan KOP Başkanı İhsan Bostancı ziyaretinin ardından, Ankara'da Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ali Güler, MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Vahap Hidayetoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve TBMM Plan Bütçe KOmisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ı makamlarında ziyaret eden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve SS Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer ile beraberindeki heyet, Gödet Barajı’nın yaklaşık 30 bin hektar alanı sulama kapasitesi olduğunu ifade ederek; "Klasik açık kanal sistemlerinden ve vahşi sulamadan vazgeçildiği takdirde Karaman tarımı için devrim niteliğinde bir gelişme yaşanacağını anlattılar. 

Konuyla ilgili siyasiler başta olmak üzere tüm paydaşlardan destek isteyen Başkan Mehmet Bayram'ın beklediği gelişme LÜtfi Elvan'dan geldi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Karamanlı Lütfi Elvan'ın konuya ciddiyetle eğilerek ortaya koyduğu girişimleri neticesinde Karaman Göret Barajı Kapalı Sulama Sistemi projesi için proje ihalesine çıkılmasının startı verildi.

Karaman çiftçisi adına Elvan'a teşekkür eden Mehmet Bayram; 1988 yılında yapılan Gödet Barajı'nın klasik açık kanal siteminin modern kapalı ve basınçlı sistemlerle değiştirilmesi bölge çiftçimiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu proje Karaman tarımı açısından devrim niteliğindedir" şeklinde konuştu.

Ankara ziyaretlerini değerlendiren Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet bayram; "Çiftçilerimizin sorunlarına çözüm amaçlı Ankara ziyaretlerinde bulunduk. Yaptığımız ziyaretlerde Gödet Barajımızın kapalı devre basınçlı sulama projesi, su sorunumuz başta olmak üzere; 

Zor bir üretim sezonu geçiren çiftçilerimizin mağdur olmaması için hasat sezonuna girmeden mısır fiyatlarının açıklanması gerektiğini, Pancar üreticilerimizin Karadrina kurdundan dolayı artan ilaç maliyetleri ve verim düşüklüğünden dolayı hasat zamanı yaşayacakları kota sıkıntılarını, Hayvancılıkta aşırı artan yem fiyatları ve koruma aşıların ücretli olması, Ve zor durumda olan üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçları gibi konulardaki tüm sıkıntıları hazırladığımız raporlar ile ilgililere ilettik.

Ziyaretlerimizle ilgili bizleri samimi şekilde ağırlayan Bakanımız Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Sayın Lütfi Elvan’a Türkiye Ziraat Odaları Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar'a Milletvekilimiz Sayın Selman Oğuzhan Eser’e Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Baş danışmanı Sayın Dr. Ali Güler’e, MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Vahap Hidayetoğlu'na, Panko Birlik Genel Müdürü Sayın Taner Taşpınar’a, taleplerimizi dinledikleri ve çiftçilerimizin yaşadığı sorunları detaylıca ele alarak sorunlarımızın çözümü noktasındaki olumlu yaklaşımları ile misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Güçlü ülke; tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında da kendini ispatlamış ülkedir" diyen Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram; tarım sektörünün Karaman ve ülke ekonomisine sağladığı katkıların yadsınamayacak değerde olduğunu vurgulayarak "Karaman Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin talep ve isteklerini her kademede gündeme getirmek önceliğimiz olacaktır."ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık