Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Göksu Havzasında Cennet Meyvesi Hasadı Başladı

Göksu Havzasında Cennet Meyvesi  Hasadı Başladı

Karaman Merkez Göksu havzasındaki köylerimizde geçtiğimiz 8 yıl önce üretimine başlananan cennet meyvesi ekimi, bir diğer adıyla da hurmanın hasadına başlandı. Ürünler ise kilosu 1 lira ile 1 lira 50 kuruş arasında satışa sunuluyor. Cennet meyvesi bu yıl iklimsel şartlardan dolayı erken olduğunu belirtti.
 Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Bucakkışla, Narlıdere, Bostanözü, Kalaba, Cerit , Çukur, ve Göksu Havzasında bulunan bir çok köyde Nar, Zeytin ve İncirden sonra alternatif olarak cennet meyvesi ekimi yapıldığını söyledi.  'Cennet meyvesi hasadı başladı. İnsan işgücüyle toplanan ve zedelenebilir yapısıyla zahmetli bir süreci olan cennet meyvesi hasadında, dallarından toplanan ürünler, kasalara dizilerek, yurt içi pazarlara gönderiliyor."Vitamin ve özellikle potasyum bakımından zengin bir meyve. Yapılan araştırmada lifli içeriğinin olması nedeniyle de sindirim sistemine de yardımcı olduğu için zayıflamada da önemli yer bulduğu görüşü hakim. Cennet hurması veya cennet meyvesi olarak da bilinen bu meyve kabızlık, ishal, iştahsızlık, gastrit, bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Mideyi hazmettirici özelliği,güçlendirici özelliği mevcuttur. Kansızlığa iyi gelir. Safra kesesini rahatlatır. Özellikle üşüyenler için, vücut ısısını dengede tutar.
İlerleyen yıllarda cennet meyvesi ekim alanlarını genişleyeceğini belirten Muğlu, bu yılki rekoltenin iyi olduğunu,
 üreticimiz kendi ürettiğini parça parça kendi imkanları ile satıyor.Bu konuda sıkıntıyı gidermek için bizim üreticinin daha fazla kazanmasını sağlamak istediğini  belirtti.
Narlıdere Köyü Muhtarı Şaban Küçük yavuz 8 yıl önce Tarım İl Müdürlüğü tarafından bedelsiz verilen  fidanlarla cennet meyvesi üretimine başlandığını  tüm köylülerin yeni fidanlar dikerek üretimin hızla çoğaldığını belirtti.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık